Pages

nuffnang

Tuesday, August 8, 2017

12.10 am


Sebab dulu zaman noob noob lagi 
Dan zaman tak berapa nak kenal dunia lagi act "mentah lagi beb"
of course laaaa, banyak sangat kejahilan dan kebatilan yg kau ciptakan
paling hina sekali apabila kau ciptakan kedustaan yang kau ludah dan kau jilat semula.

yerzzzss im admit it . . .

sumpah malu beb 
ambil masa lama jugak la kan, nak baikpulih sampai katup rapat rapat luka yang terguris panjang macam batang pembaris atau lebih 


benda dah lama, muncul balik 
then, kau kena bedah balik, kena selak balik, kena explain balik 
cemon ah geng, ambil masa yang lama kot
untuk refresh something yg kau try hard nak persetankan 
its not as easy macam makan nasi, kalau takcukup tambah lagi satu senduk
mintak maaf macam dah muak atau dah jelek nak dengar 

nahh , i hope evrythngs are clear .
Takcukup boleh roger , boleh baiki semula .
Lastly, jangan la main tarik tali 
dua lawan satu kot
kau rasa, macam boneka main tolak tolak tak? 
ahahahha kelakar la tik ni, benda kecik nak besar besarkan lagi .
noooo laa dey, dont worry .
ni nak cakap ja, bukan apa pun. 

Okay ni last , 

last sekali, sisa aku jugak yang kau kutip. emmm 

Wednesday, August 2, 2017

CENDOL ROJAK , JALAN UNIVERSITI . PETALING JAYA


Sebenarnya , ni dah kali kedua datang makan dekat cendol rojak area PJ ni ha. 
Yang bersebelahan dengan MAHSA UNIVERSITI, berhadapan dengan KFC dan STESEN MINYAK SHELL & PETRON . 

Not bad laaa , boleh bagi rating 3/5 bintang .
Yang rasa macam panas panas tu, kalau jalan area situ , boleh singgah minum cendol dengan ABC jap. Kalau lapar , haa order ler rojak kuih dengan mee rojak dia . 
Insyaallah tak menyesal. Cukup puas untuk melegakan tekak dan bagi perut tu kenyang . hahaha


Harga dia jangan risau , standard kedai makan dekat kampung yang tepi jalan je geng . heheh 


Nah sis payung gambar dengan harga .





Cendol biasa (RM2)




Rojak Kuih dan Rojak Mee (RM5.50) 



Kalau bungkus rojak mee atau rojak kuih dia , penuh satu plastik ha engko . Confirm, bawak balik rumah boleh share 2 ke 3 orang hahahaha . 
Maaf gambar ABC takde sebab dah habis . huuuuu 

Boleh klik SINI untuk review orang lain yang pernah try makan dekat tempat ni jugak . 

Lastly, selamat berkunjung ke kedai CENDOL ROJAK, JALAN UNIVERSITI, PETALING JAYA .



Saturday, July 8, 2017

NY STEAK SHACK



Image result for steak shack mid valley




Sebab semalam rasa bosan sangat and then ajak la mirara untuk temankan saya jalan jalan dan makan
Mula mula nak pegi makan mcd ja , sekali mira bagi hasutan yang cukup lumat untuk disumbatkan ke dalam telinga saya . Tersesatla dekat sini , hahahaha



Makan macam acah banyak duit ha engko .
But, dont worry gais . hahahaha 
Nak jimat sangat kan ? 
Pertama sekali, jangan beli air dekat situ sebab mahal sikit . HEHE
Apa yang anda perlu lakukan ialah beli air botol mineral dekat area guardian situ . Baru RM1 , nak jimat lagi , bawak air kosong sendiri la heh . hahahah
Tapi nak merasa jugak air dekat situ? haa beli jelaa , okay je harga diaa .
Dalam RM6 and above .


Okay , bagi yang budget nak makan dalam RM20 , boleh la try makan pasta diaa . 
Kalau ada budget lebih sikit , hahahah try makan burger dengan steak . 
Tak tipu , sangat sangat berbaloi sebab takdelah cecah RM60 and above .
Then , kenyang sangat sangat okay . 
Nahh , sis payung list harga makanan dekat situ .


NY Steak Shack, Mid Valley City Menu



NY Steak Shack, Mid Valley City Menu



NY Steak Shack, Mid Valley City Menu



NY Steak Shack, Mid Valley City Menu




NY Steak Shack, Mid Valley City Menu



NY Steak Shack, Mid Valley City Menu


NY Steak Shack, Mid Valley City Menu



Setakat ni dah pernah pergi dua kali .
Okay la , not bad laaa hahahhaha .
Yang pertama , time promotion dia dan yang ni kali kedua .





Haaa tudiaa , mira makan The Empire yang burger dengan onion goreng lepastu sos putih dia sedap sangat . Rasa macam mayonies dengan onion yang digabungkan bersama. 
Lepastu , yang steak tu daging dengan ikan salmon serta telur mata . Ada coleslow bersama kentang dan kuah BBQ . Boleh jugak tukar side dish tu dan boleh pilih kuah mushroom atau BBQ tau . Then, tak semestinya kena pilih ikan salmon dengan daging . Boleh pilih kambing dan ayam jugak okay.

Kalau The Empire tu ( RM25.33) 
Yang set Steak tu ( RM29.57 ) 


Okay , boleh la kot lepas ni try makan NY STEAK SHACK pulak . Paling cikai pun kena ada dalam around RM30 . kalau nak rasa sekali sekala la heh . 





Okay last , sis promote nih okay . hahaha























Wednesday, May 10, 2017

Statistik got no chill .






     
Menelaah statistik sejak dari pukul 10pagi,
Sampai ke petang engko study , 
Walaupun empat bab je babe , empat bab ja .

But im still got no chill , causeeeeeeee


"Kelemahan paling nyata dan terbesar dalam hidup saya adalah maths" . 

Setakat kira kira , sifir and wht sooo ever apalah sangat . 
of courseee lah I tau  . hahah 
Maybe sebab formula kot and then memang sikap pemalas nak calculate bagai semua tu . 


Tolong lah , effort kali ni berkesan .
Cause im sooooooo potato enoughhh , harhar 


Wish me luck for tomorrow .


Come back untuk 2017.




Nah la untuk yang merindui , since baru sekarang nak buat come back untuk 2017.