Pages

nuffnang

Wednesday, June 22, 2016

Syukur .

Assalammualaikum dan selamat sejahtera gais .

Alhamdulillah , iolls baik baik sahaja dibumi IB ini a.k.a Institut Bahasa .

Tooo fatiguee , untuk seminggu orientasi then almost two days menghadiri kuliah . Masuk ja kuliah dah start ada homework , kena buat hipotesis , buat presentation dan cari bahan rujukan etc etc . Its sokay lah , biasa lerr budak IPT kan? Hahahha krohkrohh . Just nicee ada classmate yang riang riaaa sekali , semuanyaaa peramah habiss . Ramaii orang kedahh , perak , ganu kitee , abe klate , akak penang , sarawakk baa dan gua sorang ja sesat orang pure nogori dalam kelas . Hahhahaha lecture jugakk peramah dan penyayang habis , nak nak our mentor yang suka buat lawak .

Alahmdulillah , senior dekat sini semuanyaa peramah . Just like " eh dik , sapa nama ?Meh lepak dgn akak . Mana mana subjek yang takfaham tuh , meh akak ajarkan " . Syukur , i get tht senior like this . Semuanyaaa baik baik , senyum tak lekang , always give a motive to ex student agamo supaya jangan terkena pada culture shock disini . Dekat sini pun ada jugak usrah tau gais , we call it " Teacher Circle " huhu dekat sini jugak mengamalkan kaedah 5S tauuu gaiss , yang dahulunyaa dilancarkan di podeh . I cann see dekat sini , kaedah tu berjalan disini dan diamalkan oleh penuntut disiniii .

5S for senyum , salam , sapa , sambut dan sopan .

Benar lah ,

" Diwajibkn keatas kamu berperang , padahal berperang itu sesuatu yang kamu benci.Boleh jadi kamu membenci sesuatu , padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu , padahal ia amat buruk bagimu , Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui . "

(Via Surah Al Baqarah , ayat 216 )

Syukur atas aturan Allah yang sangat cantik . Alhamdulillah

Lastly , salam Nuzul Al Quran buat kalian .

Friday, June 10, 2016

BATTLE OF NASYID 2016 KINI KEMBALI .




Battle Of The Nasyid 2016 kini kembali.Setelah setahun menyepi kini Battle Of The Nasyid 2016 kembali lagi menemui pencinta nasyid di seluruh tanah air.Untuk kesekian kalinya Telaga Biru bekerjasama dengan Busana@Menara Mara bagi menganjurkan pertandingan berprestij ini.Bersempena Battle of the nasyid 2016 kini kembali....Warganegara Malaysia yang berkelayakan bolehlah memohon untuk menyertai pertandingan ini...Semakin ramai kumpulan yang menyertai Battle of The Nasyid 2016. Yang berbakat dan belum mendaftar jangan lepaskan peluang!! Segera mendaftar di :


http://www.telagabiru.com.my/Battle-of-the-Nasyid




Tarikh tutup penyertaan: 14 Jun 2016!!!




Battle Of The Nasyid 2016 ,  Battle Of The Nasyid , Telaga Biru , Battle Of The Nasyid Sempena Ramadhan 2016 ,Ramadhan 2016 , Pertandingan Battle Of The Nasyid 2016







Battle Of The Nasyid 2016 ,  Battle Of The Nasyid , Telaga Biru , Battle Of The Nasyid Sempena Ramadhan 2016 ,Ramadhan 2016 , Pertandingan Battle Of The Nasyid 2016





Tarikh,Masa Dan Tempat Berlangsung Pertandingan Battle Of The Nasyid 2016


Tarikh : 16-18 Jun 2016 bermula 10 pagi hingga 5 petang (Saringan) .

19 Jun 2016 bermula 2 petang hingga 5 petang (Akhir).

Tempat : Atrium Aras 1 Busana@Medan Mara, Jalan Tuanku Abdul Tahman,50100 Kuala Lumpur.


Hadiah Pertandingan Battle Of The Nasyid 2016


Hadiah menarik menanti anda.

Tempat Pertama : RM3000 berserta trofi dan sijil

Tempat Kedua : RM2000 dan sijil

Tempat Ketiga : RM1000 dan sijil

Dapatkan butiran lanjut terma dan syarat penyertaan pada poster Battle Of The Nasyid.

PENTING!! Tarikh tutup penyertaan 14 JUN 2016

Jangan ketinggalan untuk bersama Telaga Biru bagi menjayakan pertandingan berprestij ini. Jumpa anda disana!!

Talian hotline : 03 6275 4070 (Faruq Zahran/Wanza)

Emelkan penyertaan ke: admin@telagabiru.net.my

Wednesday, June 8, 2016

Ramadhan .

" Barangsiapa yang berpuasa pada bulan Ramadhan dengan keimanan dan penuh dengan pengharapan . Maka Allah SWT akan mengampunkan dosanya . "

(via hadis)



Salam ramadhan yang ketiga .