Pages

nuffnang

Saturday, April 30, 2016

Hijeghah Part 2

Abu Sulaiman berkata :

Seandainya aku diberi pilihan untuk memilih solat 2 rakaat atau Syurga Firdausi . Aku akan memilih solat 2 rakaat kerana

Solat 2 rakaat adalah perkara yang disukai oleh Allah SWT .

Manakala , Syurga Firdausi adalah perkara yang disukai oleh nafsuku .

#salamhijeghahkedua

Thursday, April 28, 2016

Hijeghah

Pabila ditanya , siapakah para sahabat yang berada di barisan paling hadapan sekali ketika peperangan Badar .

Siapaaaaaa ?

Jawapan nyaaa

Saidina Ali
Ubaidah Al Harith

Via Ustaz Hassan .

#salamhijeghahpertama








Monday, April 18, 2016

UCKG INTERVIEW FOR IPG .

I just wanna share about the interview UCKG for IPG last week .

I went there with my family and brought along ainor too . Hehe
Sampai sahaja di sana . Gua dah nampak anithh yg comel jelita baru hbs ujian senaman .. dia just tggu bleep test ja . Muka dia bapaklaa riangg macam akak baru menang peraduan gores dan menang . Hahahah . Memandang kan saya dan ainor punye taklimat pada jam 11 pagi . Jadi kami tggu and then dgr taklimat semua . Dah habis taklimat ada ujian bertulis . Ada bahagian A dan B .. jawab dalam 45 minutes . Lpstu rest dan sebelah petang baru mulaa ujian kecergasan fizikal yang ada ujian BMI , tekan tubi non stop , tekan tubi 5 variasi , jangkauan melunjur dan bleep test. Bleep test mmg tough sikit do haa . Hahahahha tapi ainor mmg tough okay , husnina punn kemainn lagi laju , syakir lagilaaa fuhh macam kilat . Anithh larii punn macammm guruhh hahahahahahah . Tahniah okayy yg hadir dan sempat jumpaa iollss . Pesanan buat NADHIRAH TAJUDIN yang taksempat jumpaaa tu , bukan main sombong lagi yaaa . Hahahahaha

Yang pasti , I went that interview with not feeling well . Kalau perasan laa yang jmpe iolls mase interview tuhh , mukaa guaa pucat penat sakit semuaaa hahahhahaah tapi iolls tetap sadooo okay lari lari semua tu hahahahahah .

6days left to recover fully from thiz diseases . Insyaallah Aamiinn .
Kbye .