Pages

nuffnang

Wednesday, November 16, 2016

Survive .

Sejak mood study makin kelam
Lighting on off , on off ja

And then ;

Nafsu makan , makin bertambah

Tapi ,
Pitis makin berkurangan

Paper kesantunan masyarakat malaysia
Menghantui engko

Kemudian;

Kau baru sentuh 3 bab
Dan masih lagi berbaki 3 bab

Okay ;
Syukur sikit dah daripada nothin
Ahahahah

Jadi ;

Konklusi bagi segala masalah ini adalah

Pulang ke rumah .

Friday, November 11, 2016

Spesis.

Spesis yang macam;

dari unknown kepada very well known
Dari friendly kepada cookies.
Dari hip hop kepada hoperss.
Dari Mek Jah kepada akak Timah.

Bersepah sepah aku kenal.

Tapi ;
                                             
Tipikal yang rimas
yang mengguriskan
yang melemahkan
hingga menikam dalam diam.

atikaadnan
11 November 2016

Wednesday, November 9, 2016

Final destination .

So IPG punyaa road to final, a few days left . Since dah lama tak update thiz blog sebab kekangan masa yang tidak dapat ditangani and then a lot of programme yang kau kena involve dan  bla bla bla hahahhahahaa .

Seperti yang dilihat and ramai yang membuat hipotesiss , bahawa budak ipg boleh duduk relaks jaa without any fear for their exam and menyempat lagi food hunting. Then nampak jaa sale terus serbuu hahahahahha anda silappp . Ecehhh


We need to do a lot of things ehh , so dont judge a book by its cover . Kahkahkah

Mohon doakan kami yang bakal final laa sangat harharhar untuk 7 paper.

5 paper untuk generik dan 3 paper untuk major bahasa melayu .

Thankyouuu .

Tuesday, September 6, 2016

#01



Dunya makin tenat

Makin parah dilanda badai

Lukanya makin berdarah

Hingga sakitnya kian terasa

Andai hadir gerimis hujan

Hadirkan cahaya pelangi

Agar hidup sentiasa berwarna-warni.





- 6september2016 -






Tuesday, August 2, 2016

Urban - lil - brother .





 




Setiap hari rindu , 
Sentiasa rindu ,
Rindu selalu , 
HAHAHHAHAHAHAHHAHAH
Dunia makin urban ,
same goes too with my lil brother , 

My mom sent thizz picture and exactly shee saiddddddd 

" Kan bagus kalau rayyan ngaji tiap tiap hari khusyuk macam ni "


But , what can you seeee , ahahhahahhaaahha he keeps playing the gamess . ohoho

Take care yenn ,
see you another two weeks .

Wednesday, July 13, 2016

Raya ke kite ?



Since raya tahun nih agak ' biasa biasa ' sahaja , so our style pun memang baju jubah from the first syawal until third of hari raya . Raya kali ni penuh bermakna i rasaaa , maybe sebab i yang bakar kuih rayaa hahahhahahahahahhaha . Semprit dan cornflkes madu memang dari air tangan gua tau babe . So , kalau singgah rumah i tu memang merasa lah engko kuih akuuu hahahhaha alih alih semua cancel nak pi rumah i hahah takpa takpa sis takmarah pun , sis kekal tabah . hahahhaha dontworry *guraugurau*





I tengah khusyuk buat cornflakes madu with my kesayangan . huhu I asked him to arrange the cornflakes but he cant stop from eating it , haihhh sabar jelah hahhahahah and then he keeps bablingggg at me withh " akak , aye nak tolong akak . aye nak tolongg ... akak .. akak ... " 







Lastly , selamat hari rayaaaa . Maaf zahir dan batin . Segala salah silap yang dilakukan selama ini harap diampunkan . kosongkosong .

Wednesday, June 22, 2016

Syukur .

Assalammualaikum dan selamat sejahtera gais .

Alhamdulillah , iolls baik baik sahaja dibumi IB ini a.k.a Institut Bahasa .

Tooo fatiguee , untuk seminggu orientasi then almost two days menghadiri kuliah . Masuk ja kuliah dah start ada homework , kena buat hipotesis , buat presentation dan cari bahan rujukan etc etc . Its sokay lah , biasa lerr budak IPT kan? Hahahha krohkrohh . Just nicee ada classmate yang riang riaaa sekali , semuanyaaa peramah habiss . Ramaii orang kedahh , perak , ganu kitee , abe klate , akak penang , sarawakk baa dan gua sorang ja sesat orang pure nogori dalam kelas . Hahhahaha lecture jugakk peramah dan penyayang habis , nak nak our mentor yang suka buat lawak .

Alahmdulillah , senior dekat sini semuanyaa peramah . Just like " eh dik , sapa nama ?Meh lepak dgn akak . Mana mana subjek yang takfaham tuh , meh akak ajarkan " . Syukur , i get tht senior like this . Semuanyaaa baik baik , senyum tak lekang , always give a motive to ex student agamo supaya jangan terkena pada culture shock disini . Dekat sini pun ada jugak usrah tau gais , we call it " Teacher Circle " huhu dekat sini jugak mengamalkan kaedah 5S tauuu gaiss , yang dahulunyaa dilancarkan di podeh . I cann see dekat sini , kaedah tu berjalan disini dan diamalkan oleh penuntut disiniii .

5S for senyum , salam , sapa , sambut dan sopan .

Benar lah ,

" Diwajibkn keatas kamu berperang , padahal berperang itu sesuatu yang kamu benci.Boleh jadi kamu membenci sesuatu , padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu , padahal ia amat buruk bagimu , Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui . "

(Via Surah Al Baqarah , ayat 216 )

Syukur atas aturan Allah yang sangat cantik . Alhamdulillah

Lastly , salam Nuzul Al Quran buat kalian .

Friday, June 10, 2016

BATTLE OF NASYID 2016 KINI KEMBALI .




Battle Of The Nasyid 2016 kini kembali.Setelah setahun menyepi kini Battle Of The Nasyid 2016 kembali lagi menemui pencinta nasyid di seluruh tanah air.Untuk kesekian kalinya Telaga Biru bekerjasama dengan Busana@Menara Mara bagi menganjurkan pertandingan berprestij ini.Bersempena Battle of the nasyid 2016 kini kembali....Warganegara Malaysia yang berkelayakan bolehlah memohon untuk menyertai pertandingan ini...Semakin ramai kumpulan yang menyertai Battle of The Nasyid 2016. Yang berbakat dan belum mendaftar jangan lepaskan peluang!! Segera mendaftar di :


http://www.telagabiru.com.my/Battle-of-the-Nasyid




Tarikh tutup penyertaan: 14 Jun 2016!!!




Battle Of The Nasyid 2016 ,  Battle Of The Nasyid , Telaga Biru , Battle Of The Nasyid Sempena Ramadhan 2016 ,Ramadhan 2016 , Pertandingan Battle Of The Nasyid 2016







Battle Of The Nasyid 2016 ,  Battle Of The Nasyid , Telaga Biru , Battle Of The Nasyid Sempena Ramadhan 2016 ,Ramadhan 2016 , Pertandingan Battle Of The Nasyid 2016





Tarikh,Masa Dan Tempat Berlangsung Pertandingan Battle Of The Nasyid 2016


Tarikh : 16-18 Jun 2016 bermula 10 pagi hingga 5 petang (Saringan) .

19 Jun 2016 bermula 2 petang hingga 5 petang (Akhir).

Tempat : Atrium Aras 1 Busana@Medan Mara, Jalan Tuanku Abdul Tahman,50100 Kuala Lumpur.


Hadiah Pertandingan Battle Of The Nasyid 2016


Hadiah menarik menanti anda.

Tempat Pertama : RM3000 berserta trofi dan sijil

Tempat Kedua : RM2000 dan sijil

Tempat Ketiga : RM1000 dan sijil

Dapatkan butiran lanjut terma dan syarat penyertaan pada poster Battle Of The Nasyid.

PENTING!! Tarikh tutup penyertaan 14 JUN 2016

Jangan ketinggalan untuk bersama Telaga Biru bagi menjayakan pertandingan berprestij ini. Jumpa anda disana!!

Talian hotline : 03 6275 4070 (Faruq Zahran/Wanza)

Emelkan penyertaan ke: admin@telagabiru.net.my

Wednesday, June 8, 2016

Ramadhan .

" Barangsiapa yang berpuasa pada bulan Ramadhan dengan keimanan dan penuh dengan pengharapan . Maka Allah SWT akan mengampunkan dosanya . "

(via hadis)



Salam ramadhan yang ketiga .

Sunday, May 29, 2016

To Bakal USIMians .

Tahniah bagi merekaa yang dapat USIM . Goodluck gaiss untuk mendaftar esok !

Pesanan untuk :

Sabrina Sahfenghi .
Goodluck babe , jagaaa diri dekat sana nanti . Lepasni terbatas ler masaa kite untuk ws sambil gosip hahahhaaha . Takde lagi mama yang selalu sentiasaa disisi , selalu membebel dekat i suruh belajar ler .. suruh jangan buat mukaa annoying .. suruh jangan ego takmemasal hahahhahahaha i admit it . Banyak naa kerenah masa dkt asramaa dulu . But you still layann jo hoho . Thankyou jugak selalu bagi souvenier masa you pegi vacation , selalu jugak ler tidur rumah youu hahahha . Sempat jugak lerr sakat syafiq . hikhik Taklupaa jugak , thankyou untuk birthday party prank i tahun lepass hahahha siap suruh mama kau buatkan kek coklat lagi untuk akuu . Terima kasih sangat sangat . Take care babe , jaga hati jaga iman . Jangan nuckal nuckal naa . herher

Nadhirah Tajudin .
Nad dah sampai usim nanti jangan sombong naa , taknak contact akuu . Tahu naaa tuhh , kau dah smpai sanaa nnt mesti happy giloooo sebab satu course dengan abe grape . hahahahhahahaha jagaa abe grape elok elok yaa nad kahkah . Susah sangat nak contact youuu , bayangkann lerr .. hari nihh hanta ws .. then dua hari kemudian baru reply . meranaa tauu nak tunggu hang reply . hahhahaha Btw , take care nad .. study elok elok dkt sanaa .

Alya Radzwan .
Alyaaaaaaa , goodluck jugakk babe. Jangan nakal nakal jugak dkt sanaa because i tahuu perangai youu hahahah nampak jaa ayu tapii sebenarnyaaaaa terlebih 'ayu' heheheh maaf maaf . mula mulaa kitaa dah pilih sama course dahh masa isi upu tuhh , course sains kemanusiaan dkt uia . Tapi apakann dayaa , jodoh kitaa takkuat uhuk uhuk hahahhaha Alyaa doakan aku tabah msk course tuhh tau sbb major semuanya laki , perempuan 10 kerat jaaa hahahahhahaah guraugurau . Anyway , study rajin rajin tauu alyaa , I know you can do it . herher

p/s : maaf takk pesan dkt sorang sorang . hahahhaha btw goodluck jugaaa kepadaa

Nurul , Jidah , Apud , Nisa , Ain , Ainur etc etc .

Goodluck gaissss . Adiiosss

Fighting !

Thursday, May 26, 2016

To siswa and siswi .

" Penat orientasi nihaa , tido lambat . Bangun awal gilerr wehh "

ayat buddies uitm yg dah daftar  masuk uni . hoho

Tahniah gais , dah besarrr dahh semuaa . Masuk uni bagai .

Macam baru smalam jaa jumpe muka muka hingusan depa yg baru masuk form one dkt semahkap . harhar

Goodluck yang dah daftar masuk uni , yang bakal daftar uni jugak and so on .

Tidak lupaaa kepadaa mereka yg masuk form six , tahniah gaissss .

Selamat majuuu jaya bagi mereka yg masuk matrik .

Ini pesanan ikhlas buatt "my boyfie" krohhhhkrohhh hahahhaha boyfie lahh sangat . cehhh , yang bakal masuk kolej matrikulasi negeri sembilan , hang daftar 6 june tuhh jaa .. esok tuh  trus aku datang melawat hanggg yaa A**** *****A.
hahahha

GOODLUCK ! Jangan leka leka sangat dekat uni nnt yaaa gaiss .
Take care !

Lastly , pm me at

atikadnn@gmail.com

            or

dm ig atika_adnan

if you want this book " Ayyuhal Walad " , yang nak bawak bekalan ketika memasuki ke alam universiti . Bolehlaaa dapatkannyaa

selagi stok masih adaa .

chaw yaw .

Monday, May 23, 2016

3:42 pm

Apabila kau makin dewasa , kau akan mula mengerti . Bukan semua kawan akan tetap menjadi kawan . Kadang kadang tanpa kau sedar , merekalah lawan dalam diam dan bagi aku , biarlah kawan aku boleh dibilang tetapi kualitinya tidak boleh dihitung .

Saturday, May 7, 2016

1 : 48 pm

Diamalkan bagi mengelakkan diri daripada  sebarang sihir .

Wallahualam .

Thursday, May 5, 2016

9 : 43 am

Salam hijeghah ketiga , buat anak anak yg hadir kelas pagi ini

Monday, May 2, 2016

Mimpi .

"Tik aku mimpi pasal kau semalam"

Mimpi pasal apaa do?

"Aku mimpi kau kawen pakai baju hitam sebelah kau ada dulang hantaran warna putih"

Asal hitam do? Aku berkabung ke mcm manaaaa??

"Taktahu la , tapi yang pastinya aku sedih masa kau nak kawen tu"

Kenapa sedih pulakk??

"Sebab kau kawen dgn Crush aku"

Perghhhhhh serius ah do --'

Mainan tidur .

Saturday, April 30, 2016

Hijeghah Part 2

Abu Sulaiman berkata :

Seandainya aku diberi pilihan untuk memilih solat 2 rakaat atau Syurga Firdausi . Aku akan memilih solat 2 rakaat kerana

Solat 2 rakaat adalah perkara yang disukai oleh Allah SWT .

Manakala , Syurga Firdausi adalah perkara yang disukai oleh nafsuku .

#salamhijeghahkedua

Thursday, April 28, 2016

Hijeghah

Pabila ditanya , siapakah para sahabat yang berada di barisan paling hadapan sekali ketika peperangan Badar .

Siapaaaaaa ?

Jawapan nyaaa

Saidina Ali
Ubaidah Al Harith

Via Ustaz Hassan .

#salamhijeghahpertama








Monday, April 18, 2016

UCKG INTERVIEW FOR IPG .

I just wanna share about the interview UCKG for IPG last week .

I went there with my family and brought along ainor too . Hehe
Sampai sahaja di sana . Gua dah nampak anithh yg comel jelita baru hbs ujian senaman .. dia just tggu bleep test ja . Muka dia bapaklaa riangg macam akak baru menang peraduan gores dan menang . Hahahah . Memandang kan saya dan ainor punye taklimat pada jam 11 pagi . Jadi kami tggu and then dgr taklimat semua . Dah habis taklimat ada ujian bertulis . Ada bahagian A dan B .. jawab dalam 45 minutes . Lpstu rest dan sebelah petang baru mulaa ujian kecergasan fizikal yang ada ujian BMI , tekan tubi non stop , tekan tubi 5 variasi , jangkauan melunjur dan bleep test. Bleep test mmg tough sikit do haa . Hahahahha tapi ainor mmg tough okay , husnina punn kemainn lagi laju , syakir lagilaaa fuhh macam kilat . Anithh larii punn macammm guruhh hahahahahahah . Tahniah okayy yg hadir dan sempat jumpaa iollss . Pesanan buat NADHIRAH TAJUDIN yang taksempat jumpaaa tu , bukan main sombong lagi yaaa . Hahahahaha

Yang pasti , I went that interview with not feeling well . Kalau perasan laa yang jmpe iolls mase interview tuhh , mukaa guaa pucat penat sakit semuaaa hahahhahaah tapi iolls tetap sadooo okay lari lari semua tu hahahahahah .

6days left to recover fully from thiz diseases . Insyaallah Aamiinn .
Kbye .

Wednesday, March 30, 2016

Hobi baru .

  I dah jumpa hobby baru ai .
And I keep busy ingg for thiz hobby .

I found it , explore it and try it until getting awesome super duper fellassss .

Nah , here is it . .

Tuesday, March 8, 2016

SHORTZ ENTRY FOR SAYING ' thankyouu '



Terima kasih kepada ALLAH SWT .
Terima kasih kepada ibu
Terima kasih kepada guru guru sekolah menengah kebangsaan agama dato' hj abu hassan hj sail
Terima kasih keada rakan rakan seperjuangan
Terima kasih kepada adik dorm , abam dm , akak dm , acik asrama , pentadbir sekolah and etc etc 




Terima kasih atas segala sokongan , im happy with my SPM result , eventhought not good enough . hahah .


So , after this boleh lah  semua mengisi borang scholarship , cop pengesahan utk semua sijil sijil salinan . 


Prepare and get ready for the interview . 
Baca pasal isu semasa , boleh lah berlatih depaan cermin atau berangan angan di awangan . hahah
Boleh fikir the suit attire for the interview .


Tahniah to them yg dapat result memang mantop sampai senyum ke telingaa . hahah
But , to them yang jatuh tanpa disambut , dont worry gaiss .
Kami sentiasa menyokong anda , thiz izzz nott the end of the worldzz .
Banyak lagi peluang , banyak lagi kecerahan untuk anda berjaya .
Dont forget our IBADURRAHMAN 2.0 



okay ? Have a nizee day .


chia chiaa .







Tuesday, February 23, 2016

9 DAYS TO GO GAISSSSSSS !!!

OH NO , SUDAH TINGGAL 9 HARI .

KU CUBA BERNAFAS TANPA HENTI , LELAHNYA SEHINGGA MENUSUK KE JANTUNG KANAN DAN KIRI AKHIRNYAA MENEMBUSI BRONCHIOLES KU .


MENGAPAKAH KEYBOARD KU BEGINI , ANEH ANEH NYA LAIN BEGINI


APAKAH TANDANYA INI ?


TIDUR TIDAK LENA , MAKAN TAK LALU , MANDI TAK BASAH
OHH TIPU SAHAJA .


HA HA HA HA



TOLONG LAH LAYAN SAYA YANG JEMAH INI , MOHON SEMUA ALERT ALERTT ALERTTTTTTTT


KERANA TIDAK LAMA LAGI  , NAMA KITA DIPANGGIL


DIPANGGIL KE MANAA?

DIPANGGILNYAA KE SEMAKAP ,


OHHH CERPEN MEREPEK APAKAH INI ? HAHAHHAHAHA

SABAR DULU GAISSS , I TAKHABIS LAGIII
JANGAN CEPAT BOHSANN DENGAN TULISAN INI



JANGAN BUKAK PAGE LAIN

JANGAN JANGAN





JANGAN PERGI KEMANA MANA , TERUS KEKAL DISINI .



YA DISINI ..




SIKIT LAGI , HE HE HE



OKAY ...........




RESULT SPM DIUMUMKAN NEXT WEEK !

KAU TAK GENTAR KE DO ?


MOHON DOA KEPADA ALLAH YANG MAHA ESA  AGAR 132 CALON SPM 2015 SEKOLAH MENENGAH KEBANGGSAAN AGAMA DATO HAJI ABU HASSAN HAJI SAIL DIHERET NAIK KE ATAS PENTAS BUKAN ATAS PAKSAAN TETAPI KERANA KEJAYAAN  YANG MEREKAA MILIKI DENGAN STRAIGHT A'S PLUSS . AMINN











Thursday, February 11, 2016

#1115HassanSailGraduation

 
Heyyloo gais , i thought its not to late for thiz new entry .


It was about our graduation day tht was held on 29 January 2016 at Alson Klana , Seremban .


and heree we goooooooo





Displaying SMKA (1).jpg

The hall .




Displaying SMKA (12).jpg

The VIP , especially our headmaster school . Encik Saiful Bahrin B Abu ( number two from left) ,  Encik Jamaludin B Yusof ( our GPK HEM , number one from left) , Encik Aminurrahman B Rashid Ali ( our YDP PIBG at the middle ) then Puan Maimun Bt Bahari ( our GPK 1 , number two from right)  with her husband .



Displaying SMKA (9).jpg


Our emcee ( the alumni smkap )




Displaying SMKA (11).jpg

The speech from the leader of 98's smkap .



The Khawa .



Displaying SMKA (159).jpg




Displaying SMKA (157).jpg



Displaying SMKA (152).jpg


Ini last . Please search me if you can do that . hahahahhahahaha 



Thankyou for this graduation day gaisss . Bye 

Tuesday, January 5, 2016

Late post for new yearrr .

Happy new year gaiss .
Ahahha , I thought its to late to wish it . But whteverrrrr daa ahahah
Alright , for the 1st January 2016 .. my family and I were celebrated it at Melaka Premium Outlet .
My mum decided went there after maghrib .
Wht we can see ..
A lot of stuff and good thingss but the priceee was sooo000ooooo mahai bergantang hahaha
But dont worry gaiss , discount belambak lambak . Hahah
The important is , you need to get ready at least RM200 laa yg paling cikai punn , tuhh pun boleh beli satu barang ja I rasaa . Hahahah
Walk late in the midnight at
MPO while watching the fireworksss and bought somethings .
We bought the Puma's bag , its only RM80 (promotion) and jeans RM40 (after discount) . I nak promote ni tau hahhaha .

Tht's all and for my azam , it will be my secret .

Happy new year gaisss .