Pages

nuffnang

Sunday, November 30, 2014

The sawan tarik .

Last week , quite fatigue .
We need to face the masalah , about our little bro need to enter the hospital .
Well it just happened , when he got a fever on friday and suddenly , on saturday he got a high fever .
Tht afternoon , after my mum gave him some medicines .
A few minutes later , his eyes pandang ke atas like mata terbeliak or something like tht .
My mum take an action , goin to the bathroom and basah kan satu badan my lil bro . Yang paling penting , kepala diaa perlu disimbahkan dgn air yg banyak like segelen air . Paling penting skali , anda perlu memasukkan satu jari kedalam mulutnya bagi mengelakkan dia tergigit lidahnya sendiri , ini boleh mengakitbatkan lidah nya terputus kerana he unconscious tht time .

If anyone , yang ada adik anaksdare sepupu or anak skali need to beware when them got high fever . If their eyes terbeliak ke atas you need to call he/she name . If they not respond with your calling and their body menggeletar , you need to take an action . Basahkan diorang dgn air sampai diorang sedar and need to recite al fatihah and so on .paling penting skali jangan sesekali biarkan diorang tergigit lidah mereka , thts why you need to enter your jari dalam mulut mereka dan perlu tahan rasa kesakitan giginya until dia sedar .

This penyakit we called it "sawan tarik" .Just wanna share it only , alhamdulillah my lil brother sihat seperti biasa .

Friday, November 21, 2014

Fall Down .

3Teguk cawan nescafe ditelan
1 , 2 pagi bersengkang mata
Terima lah kuasa 6587590 kejatuhan result
kerana mungkin balasan nya belajar tidak fokus
tak paham , taknak tanyaa
especially math mode
bila ditanya "paham semua?" angguk kepala seperti paham semuanya
last last lupa semula
Jatuh tersungkur tergelincir tertiarap sekalipun
engkau perlu bangun
tht's why , im berikrar to do a lot of things
nak pi tusyen sana  , nak struggle addmath mathmode , nak khatam baca sejarah syariah pqs f4 etc
Cause im will be the formfive , so i need to do something for the SPM2015
Hoping for 11A+ In Shaa Allah .
Pray for me .



Sunday, November 9, 2014

The Camp


" Kau ingt kau cantik sgt pakai baju pasar malam kau ni? Tukar baju uniform masing masing sekarang!" 

Tht word , im really remember . wkt camp last week . Takut tak tentu pasal dengar jurulatih menjerit seperti mahu makan kami yg sedang bersedia utk ujian kawad . haha
Not bad lah that camp , even hari first  masuk ja dalam khemah dah buat countdown nak balik . haha
Activity nya , lasak jugak ya .
Lagi lagi , jika anda perlu berendam dalam air sawah then masuk dlm longkang sehingga menuju ke tempat camp semula .Wht im feel that time , its so yucksssss . haha
The icebracking yg lawak . he he
The road show , bantu mula , kompas and so on .






Wiff Jaja , the classmate time primary school .