Pages

nuffnang

Saturday, April 26, 2014

The Mid Year .







MID YEAR TEST JUST AROUND THE CORNER .
AND . . .
I'M VERY NERVOUS TO FACE IT . HAHA


Never mind about that test .haha
Make a good preparation for that test .
To ainee jahirah yg kononnya nak beat for this mid year test . haha
I'm still remember you punya janji manis . kononnya sapa yg dapat A banyak , yg kalah tu kena blanja dia makan . hehe *kita tuntut sama sama ye? wink wink
Dont know why , setiap kali exam mesti tekad nak baca buku lah , tekad nak study lah , tekad nak stay up lah bla bla bla
and until now , i'm still lepak ingg di hadapan lappy menghadap twitter , fesbuk and what so ever . haha annoyed .Kesemangatan yg luput begitu sahaja .
Bila time exam sudah tiba , baru terfikir "kenapalah bengong sgt tak belajar hari tuh? Kenapaa kenapaa kenapaa? erghh tension" hahah selalu sgt begini .





Detik detik di rumah tidak akan dibiarkan begitu sahaja . haha
Ada iras iras baby sitter yg baik hati lg bijaksana tak ? har har 
Wish me luck for this mid year :)









Friday, April 25, 2014

Cerita Si Penjual Gula Gula


Just wanna share , my conversation wiff adik tercinta yg molek ayu ayu gitu .



Petang tadi . .
My adik yg Aiman tuh , tunjuk empat plastik sederhana besaa yg penuh dgn gula gula .

"Kakak , aiman ada buat bisnes dekat skolah" sambil tunjuk plastik gula gula .

"Bisnes apa?"

"Gula gula ni lahh "

"Seriuss?" mukaa kehairanan dgn penuh ketidakpercayaan

"Ye, aiman dahh dapat 11 ringgit dahh . banyak kann? " katanyaa dgn bangga .

"Cehh , yelahhtuh ~ "

"Betul , aiman tak tipuu . aiman upah sorang kawan aiman . Dia budak baru , sapa entah nama diaa . dia tolong promotekan gula gula aiman ."

"Dia promote macam mana? "

"Dia tolong cakapkan , ' Gula gulaa , ada jual gulaa , sapa nak beli gulaa?beli dkt aiman ' mcm tulahh kak"


haha , tikaa separuh nak tergelak .how can my little sis jual gula gula ? and then siap bg upah dkt kwn diaa tuhh 2hengget jaa ~ alahaihh adik oh adik .


And suddenly , i teringat pada otty and ateng yg sibuk dgn bisnes gula gula depa di 4 al khawarizmi . he he
"Bagi mereka yg mengantuk , tidak mahu tertidur di dalam kelas . marilah membeli gula gula enak pada otty dan ateng di kelas kami ." *hehe tikaa tolong promotekan ~ agak agak dapat jugak tak upah ea? he he


Just A short Text for Dayanaaa

When you missing someone . . for sure you will being like this







Seriusly , tak sangka bahawa anda yg sudah bergelar ARMADIAN'S itu akan pegi jauh dari kami juga .
Mungkin ini yg terbaik buatmu .Munkin ini sudah tertulis pada takdir mu . Walau apa pun teruskan perjuangan mu disana . Jangan lupakan kami disini . Kenangan kita semasa form2 di dorm 14 jgn dilupakan . haha , rinduu nak stay up sama sama , nyanyi sama sama and yg takkan dilupakan yg nana akan suruh tikaa dandan rambut you before pergi skolah . hahaha miss muchh that moment ;') every moment that we had , i will never forget it . too spechhless . sorry ;') Good luck Syaza Dayana .