Pages

nuffnang

Sunday, December 28, 2014

Reunion .



Last wednesday .
Im goin to the reunion with the buddies since primary school .
Actually , taksangka pun perancangan kami ini berjaya akhirnya .
Bayangkanlahh since form1 2 3 lagi rancang nak buat reunion bagai .
Nak pegi sana sini sama sama , lastlast tak jadi . haha
So , before we are fighting for SPM next year .
Kami decide lah , betulbetul nak keluar sama .
Taknak cakap macam acik sembang tepi jalan . haha
so , its end up with this . .





Lets me introduce one by one . haha

Tudung Hitam .
Bernama Siti Nur Aishah . we always called her ecah .
Pemain softball kebangsaan till now .

Tudung Pink Merah .
Bernama Nur Ezaty . We always called her Ezaty.
Partner iolls when netball tournament since standard 4 5 and 6.

Tudung Hijau Putih.
Bernama Farhana . We always called her fana .
Partner iolls juga when netball tournament and still cute till now .

Tudung Kelabu.
Bernama Nurin Aqilah . We always called her nurin .
Paling cun baik lemahlembut and budak shams . herher

Tudung Merun BungaBunga .
Bernama Farah Syahirah . We always called her farah.
Paling pandai , setiap kali exam straight As and intejianss .

Paling Belakang .
Bernama Arifah Ilma. We always called her ilma
Baik , comel and merangkap as my cousin yg suka melayan gosip saya n maahadianss .





Yang paling depan sekali baju merah putih .
His name Haziq . Pemain football yg tegar . harhar

Belakang Haziq. 
Bernama Faiz . satu kelas since darjah 1 sampailah darjah 6 .
Makin kurus nampaknya. haha

Next . Nadim Haziq .
Takpernah satu kelas rasanya dulu.

Then Imran .
Anak kepada pemilik kedai makan yg sedap .

Ditengah tengah .Hadi .
Pemain kriket antarabangsa yg baru pulang dari Perth .
Terima kasih atas souvinear yg diberi kpd kami from australia.

Last one , baju hitam .
Irfan namanya . dah pandai bwk kereta even takda lesen . haha





So here we are . 
Mengenyangkan perut di MB after watching The Hobbit . 
Thts all from us , reunion le buddies 2010 .




Monday, December 15, 2014

Cikgu .

Semalam punya semalam , semalam lagi  .
I had a conversation with my teacher in standard 6 . Act , cikgu bahasa melayu yg sungguh puitis bahasanya didalam kelas dahulu .

Im starting with .

Me: Assalamualaikum cg..ini saya atika adnan anak murid cikgu . Cg ingat saya lg tak?

Cikgu: Waalaikummusalamm, ouh si tiqah yg baik n diam tuh ya . Saya ingat kamu .

Our conversation continue with blabla until 11 am .

And the last one from my teacher .

Cikgu: tahun depan SPM kan..tiqah study awal tau . Kalau lalu rumah saya , singgah tau .

Oh goshh . My fav cikgu still remember me . Im yg budak baik and diam tu . Ahahahah

Im still remember with 'cubitan mesra' cikgu if im not finished the homework . Haha last but not least , im still remember segala titik peluh keringat cikgu mengajar saya ayat bombastik dlm karangan and bantu  saya utk menghantar surat kpd perdana menteri time darjah6 , even takmenang pun . Hahah

Terima kasih cikgu .

Sunday, November 30, 2014

The sawan tarik .

Last week , quite fatigue .
We need to face the masalah , about our little bro need to enter the hospital .
Well it just happened , when he got a fever on friday and suddenly , on saturday he got a high fever .
Tht afternoon , after my mum gave him some medicines .
A few minutes later , his eyes pandang ke atas like mata terbeliak or something like tht .
My mum take an action , goin to the bathroom and basah kan satu badan my lil bro . Yang paling penting , kepala diaa perlu disimbahkan dgn air yg banyak like segelen air . Paling penting skali , anda perlu memasukkan satu jari kedalam mulutnya bagi mengelakkan dia tergigit lidahnya sendiri , ini boleh mengakitbatkan lidah nya terputus kerana he unconscious tht time .

If anyone , yang ada adik anaksdare sepupu or anak skali need to beware when them got high fever . If their eyes terbeliak ke atas you need to call he/she name . If they not respond with your calling and their body menggeletar , you need to take an action . Basahkan diorang dgn air sampai diorang sedar and need to recite al fatihah and so on .paling penting skali jangan sesekali biarkan diorang tergigit lidah mereka , thts why you need to enter your jari dalam mulut mereka dan perlu tahan rasa kesakitan giginya until dia sedar .

This penyakit we called it "sawan tarik" .Just wanna share it only , alhamdulillah my lil brother sihat seperti biasa .

Friday, November 21, 2014

Fall Down .

3Teguk cawan nescafe ditelan
1 , 2 pagi bersengkang mata
Terima lah kuasa 6587590 kejatuhan result
kerana mungkin balasan nya belajar tidak fokus
tak paham , taknak tanyaa
especially math mode
bila ditanya "paham semua?" angguk kepala seperti paham semuanya
last last lupa semula
Jatuh tersungkur tergelincir tertiarap sekalipun
engkau perlu bangun
tht's why , im berikrar to do a lot of things
nak pi tusyen sana  , nak struggle addmath mathmode , nak khatam baca sejarah syariah pqs f4 etc
Cause im will be the formfive , so i need to do something for the SPM2015
Hoping for 11A+ In Shaa Allah .
Pray for me .



Sunday, November 9, 2014

The Camp


" Kau ingt kau cantik sgt pakai baju pasar malam kau ni? Tukar baju uniform masing masing sekarang!" 

Tht word , im really remember . wkt camp last week . Takut tak tentu pasal dengar jurulatih menjerit seperti mahu makan kami yg sedang bersedia utk ujian kawad . haha
Not bad lah that camp , even hari first  masuk ja dalam khemah dah buat countdown nak balik . haha
Activity nya , lasak jugak ya .
Lagi lagi , jika anda perlu berendam dalam air sawah then masuk dlm longkang sehingga menuju ke tempat camp semula .Wht im feel that time , its so yucksssss . haha
The icebracking yg lawak . he he
The road show , bantu mula , kompas and so on .






Wiff Jaja , the classmate time primary school .




Saturday, October 25, 2014

The October .

For the first entry in october .
Salam Maal Hijrah to all muslimin and muslimat .
TwentyFive October TwoThousandFourteen .
Today is my late grandfather's birthday for 68 .
Al Fatihah to my late grandpa , may Allah bless him .

Final exam nya sudah berakhir . alhamdulillah
Effortnya mungkin tidak sebanyak kalian yg sanggup stay up until 1 30 am
Especially for addmath , sampai 3 30 am ha engko stay up , teguk 3 cwn nescafe
alih alih , bukak ja soalan . MasyaAllah .. soalan nya SENANG DALAM KURUNGAN . haha --'
Hanya berserah pada Allah for the result final exam .

Lets change the topic , about the good news from Nurul . haha
About the good new from Nurul , mmg lama mahu join .
 agak ketakutan , cuak , gelabah semua ada . haha
Need to feel it and enjoy .
Wish me luck , err err





Salam Aidiladha from ex SKPJianss , agak kelewatan postnya . haha agak akward pabila bertemu mereka kerana sudah lama tidak ketemu .





Sunday, September 14, 2014

She's our Haura' .

SOALAN : Tulis sebuah karangan , mengenai rakan kamu yg akan berpindah ke Sabah . Tulis kenangan  bersama nya selama anda berkawan dengan nya . Gunakan perkataan yg bombastik , agar karangan anda kelihatan lebih berseri seri . Bagi mendapat markah yg lebih , sila tambah foto rakan anda yg menarik . Bagi mendapat markah A+ dalam subjek bahasa melayu anda , sila tambahkan caption lagu lagu yg menrik kerana setiap gamba ada lagu . Markah penuh hundred percent . Masa menjawab adalah sehari .



Throwback .

Tahun 2011 .

" cantik oh , budak baru yg baru masuk tuh " .
me : ha ah , lah . tapi kesian lah dia . masuk masuk ja kena jawab paper sains .

The moment tht we never forget is . .
when the sorang 'mat' tolong ambik kan kerusi utk dia , tht 'mat' muka dah merah habis ha engko pabila melihat wajah pelajar baru perempuan tersebut yg cantu ayumolek gitu . haha



Tahun 2012 .

" Budak pandai , untunglah masuk kelas Razi kan ? "
me : dalam kelas PK asyik dia je lahh yg menyerlah dgn balqish . jeles ohh .


Tahun 2013 .

" Wuish ganas oh dia , perghh suara kasar habis "
me : ha ah lahh , takut kite . hikss


Tahun 2014 .

" weyhaih , budak cun masuk kelas akaun . dari sains beralih ke akaun .hagaga "
me : ha ah , lahh  welcome into the houseee . haha



The moment tht we had together , will be as our memory .
Do you still remember this picture ?




Klik untuk tumbesaran .

You in the bold .

"when i see your face , there 's nothing i can change . cause you're AMAZING . just the way you are"

Lihat lah dunia , muka haura' saya yg masih kanak kanak riang .hagaga

Sumber: Time form 1 , kelas malam subjek math bersama ckg ros maria .



Then , you remember this ?





Klik untuk tumbesaran .


You at the behind .

" Do you remember when , i swear , i'll always be there . ever since we were ten baby "

Ingat kah dikau gamba ini ? 
Kita dihukum seramai 7orang , untuk tidak pulang bermalam dirumah pada 2 minggu terakhir sebelum raya , kerana pulang ke asrama lewat . haha
Makan , tido , main bersama di asrama yg sunyi bersama 7orang sahaja .

Sumber : Time form 2 , dihukum , bengang habis . haha






Klik untuk tumbesaran .

"Hujan rintik rintik , air bergelora . Emak kasi sposen , ayah kasi sposen " 

having fun in the rain together :')

Sumber : Time form 2 , dihukum ,bergelak ketawa bersama .



And the last one , did you remember this ?




Klik untuk tumbesaran .




Klik untuk tumbesaran .


" You've got tht smile , tht only heaven can make i'll be my life up to you . cause you got tht smile "

A lot of memory , having fun at Putrajayaa .
Walk in a group , acah acah gengster lah konon . hagaga


Sumber : Form 4 , Putrajaaayaa menjadi saksi . hahah lol



Pesanan terakhir . .





" Tell me , tell me baby . why did you leave me? even tht i hate ya . i really want you. head in the cloud got my weight in the shoulder "

Terima kasih kerana sudi menjadi teman , kawanan selama empat tahun yg panjang ini .
Terima kasih atas segala budi baik anda mengajar saya erti sahabat .
Terima kasih atas segala bantuan anda mengajar saya subjek PK time form 3 .
Terima kasih kerana mengajar saya hal hal agama .
Terima kasih kerana sudi menjadi pendengar setia saya .
Terima kasih atas surat yg anda beri :') 


Jaga diri baik baik di negara org lain .
Sudah sampai disana , jangan lupa kite . 
Sabah kot , sabah bah bah .
Belajar rajin rajin , struggle for your SPM .
11A+ bersama , berjaya bersama .
Semoga menjadi anak yg solehah 
Berjaya di dunia dan akhirat .





" Can count the years in one hand tht we've been together ? i need the other one to hold you . make you feel , make you feel better . its not a walk in the park to love each other and to your fvourite song we sang along to the start of forever , cause after all this time . im still into you "

Terima kasih atas setiap satu kenangan bersama .
Hope we will meet again .
Keep smile , 
Keep du'a for the best journey in Sabah .
You still our Haura' till the end .












Thursday, September 11, 2014

Mini GA September Cash RM300 by Emas Putih

Just wanna share the mini giveaway by Emas Putih . As-Salam

[Siapa nak join sila tekan banner di atas]

Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih ,  Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers 
">

I'm 16 ! wow AMAZING .






Happy birthday to me .
Happy birthday to me .
Happy birthday ! Happy Birthday !
Happy Birthday to me .

10september1998.
Enambelas tahun .
Tidaktua tidakmuda .
Tidakkecil tidakbesar .
Tidaktinggi tidakrendah .


Terima kasih bagi mereka mereka yg meng wish nya . harhar 
For my classmate .
Terutamanya Ainadibah wiff Nadtaj yg berkata begini
" tarikh 10/9 mana wujud, ada apa ek dgn hari tuh " 
harhar , jahat ohh . 
To all my classmate , yg nyanyi ramai ramai the birthday song .
Thnk youu very much , may Allah bless uolls too .

Sudah empat tahun berkawanan , 
Empat tahun sudah tahu pasangsurut ragamnya ,
Empat tahun sebumbung di aspurinyaa , 
Mohon dibelikan sebuah hadiah buat sayaa . harhar har .



The best day ever , my name was announce at the assembly " Happy birthday to Atika adnan form 4 " its quite vertigo , hahaha .



Goodbyee , 
from bufday girl , ahaha .










Monday, September 1, 2014

September say holaa ..






Say hi to the September .
The best month ever , maybe .
Could you imagine it , i make a countdown . hahah
like 'menghitung hari' not for the wedding act im will be a bufday girl .
makcik pokcik atok nenek will say like this

"dah tuo bosa ekau , nak yo sambut hari jadikk" 

and im start making a face , hidung kembang kembang , mencebik sedikit and said 'acik purengge betul pny org, who cares?' ahaha . 

dont want to share about my becoming bufday , but im really want to make a wish list . ahhaha lol 


#First , im really want english novel .
#Second , im really want back phone .
#Third , im really want to finish account assigment and done it as well
#Fourth , im really want to score my final exam in october 
#Fifth , im really want my day become the best ever than before 

#Sixth , im really wan to be like this one





Starting the september wiff Bismilahhirahmannirahim  . may Allah bless us and me .
im really make a countdown . hahahah to them who are really remember that date . .






Kbai . whehehehehe winkwonkkk . .

Friday, August 15, 2014

Campaign Dakwah Of Ummaland

Campaign Dakwah Of Ummaland .
maybe , ramai yg tidak mengetahui about ummaland .
bagi mereka mereka yg sudah mengetahuinya ,tahniah iya . (macam iklan promosi)
okay , baik mari straight to the point . "Ummaland" just like a social network of facebook 
but it different . 
Benefit nya disini , anda boleh berdakwah melalui laman sosial ini kerana pelbagai kempen yg boleh anda join . Pelbagai pengajaran yg boleh anda ikuti .
Pelbagai perkongsian yg boleh anda lakukan melalui pages blog yg sudah disediakan pada laman "Ummaland" ni .
Ummaland just wanna help for muslim to give dakwah .
To share anything about deen .
Give a support for Islam .
If you are interested to join this "Ummaland" 





Front page of Ummaland .
Click HERE for sign up .


Agak akward , for the first time join it . 
Explore it slowly . ahaha




Banyak kempen yg kalian boleh join , antaranya this one lah .
Try explore it by youself . 
anything can be ask okay .
Salam dakwah .





Saturday, August 2, 2014

Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman


Just wanna share about the Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman .
Starting from 26 June 2014 and will end at 4 August 2014 .
Please click the picture for more information .






Keep joining that contest .
The winner will get . .



Bloglist Ogos dan September x10 [Syira]
Kad blogger dan Kad raya x2 [Syira]

Novel Ramlee Awang Murshid Sunan Nanggroe Sang Kembara x1[syahmi]
Hello Kitty Bath Salts x1 [AHR Online Shope]
Shawl x 2 [hunnyshawl]
Shawl x1 [SarahAbdullah]
Tudung x1 [norfarihan]
Kerongsang x1 [norfarihan]
2 brooch x1 [irine]
Kad blogger x5 [ana.ahmad]
Sticker keyboard x1 [Ashalya]
Header x1 [Syaza]
Banner non animated x5 [kakyah]
Bloglist x10 [Syaza]
Blog Review x3 [wan.ashikin]
Voucher RM5 utk barang preorder di blogshop Cayesha x 5 [ShairaElianis]
Lavender Aromatic Essence Moisturizing Mask x1 [Julia-AA]

Topup RM10 x1 [ssurianah.yana]
Topup RM5 x2 [siti.meriam]
Topup RM5 x2 [syahmi]
Topup RM5 x2 [wanrus.wanie]
Topup RM5 celcom/maxis x1 [ShairaElianis]


3 TOP REFERRAL

Dress x 1 [MJ.Closet]
Tudung bawal aidijuma x2 [nurulaqidah]

Wednesday, July 30, 2014

Rayaa Part Two

My eid dul fitri this year , become very very slow .
Wake up late , take a shower late , walk very late .
Everything gonna be late .
My mum nagging toward us . haha
We just make a respon "rileks ibuu , rileksss . hahah"

Before start our mission yg nak berjalan jalan di hari rayaa .
Aktiviti bersalam salam , bermaaf maafan dimulakan .












After bersalam salaman , cium tangan ibu .
moga diampuni segala salah dan silap yg mengguris kan hati ibu .
We take some picture as memories .
Not 'some picture' but a lot of picture actually . haha



The siblings , 
We always fighting for something ,
eventho , it's just a small matter .
We always turn it into the biggest problem .
I'm still remember , 
bila kakak nya yg first start fighting wiff adik secondnya . 
Maka , kakak yg firstnya menggunakan kuasa veto bagi menghasuti adiknya yg ke 3 dan 4 
memulaukan adiknya yg second . ha ha 







Our mum , our heart and soul . 
Tangan ditadah , ucap seribu kemaafan .
wahai ibu yg jelita 
mohon silap yg dulu dulu diampunkan
ibu selamat hari raya ya .


At Night , we torentorentooo at our grandma's house .
So we decide to wear jubah that night . 
So here we are . .


























Let see our face turn to bore .
When the older people , start their conversation .
They take a long time . 
They keep bablinggg bablingg and bablingg . haha normal lah tuh .
Just seat and watch their joke , hearing their conversation .
And sometimes , my sibling and I need to answer a weird questions .
Especially like this " kakak blaja dekat universiti mano skrg?" 
are my face looks to old ? or to young ? huh 



To be continued Rayaa Part Three . . .















Tuesday, July 29, 2014

Rayaa Part One










Selamat Hari Rayaa Aidilfitri , Maaf Zahir dan Batin
Buat ibu , abah , adik , rakan rakan sekalian , para guru dari tadika hinggalah ke sekolah menengah , jiran kiri kanan depan blakang serta seluruh umat Islam .
Raya kali ini agak biasa biasa sahaja .
Tidaklah sehangat tahun tahun sebelumnya .
Kalau dulu  baju kurung yg sarat dgn manik lip lap lip lap . haha tapi sekarang , cukuplah baju corak bunga bunga . 
Kalau dulu  kasut heels 3 hingga 6 inchi , sekarang takda inchi . Pakai kasut sarung sudah (lofer).
Kalau dulu tudung pin kiri kanan ,tapi sekarang, atas tepi blakang kiri kanan kau pin . hehe
Kalau dulu makan banyak banyak , sekarang makan kena control . pipi kena jaga .  lol 
Kalau dulu raya takda adik lelaki , tapi sekarang Rayyan disisi .
Kalau dulu rajin upload gamba raya , tapi sekarang kita upload masa Rayaa Part Two pula .



Will be continued . . .


Sunday, July 13, 2014

Save Gaza , save humanity .






The bomb everywhere .
Flying in the sky .
No one knows about the attack .
It wreck everything .
Could you feel their cries ?
Do you know their suffering ?
Where's you humanity ?
Are your humanity is thrown into the dustbin ?
How many more Muslim need to be kill ?
Too much questions , without answering .
Keep praying for Gaza .































Keep Du'a For Gaza .


Saturday, July 5, 2014

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan .






Salam Ramadhan buat kalian semua . 
Terutamanya buat ibu abah adik kawan atok nenek jiran cucu cicit paklong maklong aunty uncle dato' datin.
Menanam pelbagai azam .
Menunaikannya dengan penuh bersemangat .

Buat ramadhan kali ini , marilah memperbaiki segala kesilapan yg lalu .
Mungkin ramadhan dulu , taksempat khatam AlQuran . 
Mungkin ramadhan kali ini , boleh khatam AlQuran .
Kalau dulu selalu tidur time puasa 
Mungkin kali ni , boleh kurang tidurnya .
Kalau dulu selalu membazir dkt bazaar .
Mungkin kali ini berjimat cermat belanjanya di bazaar .

I'm still remember , zaman berpuasa ketika bergelar seorang kanak kanak riang . haha
Balik ja dari tadika , mula lahh buat muka sposen , penatlah , taktahanlah , haus sgtlah , lapar sgtlah .
Puasa pun skerat skerat . Sharp pukul 1230 tgh hari , mesti nak bukak puasa .
Naik darjah 3 , masih lagi belum penuh puasanya . 
Adalah jugak tinggal puasa dalam 5 ke 6 hari .
Waktu darjah 3 dulu , before nak bukak puasa mesti tgk cerita "Diari Ramadhan Rafiq" .
Pukul 6 , after pegi bazaar  mmg dah siap tercongok depan tv tu haa semata mata nak tgk cerita tuh .
Sebelum bunyi azan , dah siap pegang cawan .
Bunyi ja azan , minum air dkt nak segelen , seperti setahun takjumpa air . haha 
Then , mula lahh tangan tangan semua merayap .
Nak nasi lah , roti john lah , ayam golek lah , kuih popia basah lah and blabla 
Habis semua dimakannya ,lepastu mula lahh perut sakit sakit . Gelojoh lah katakan masa kanak2 dulu . hehe















Mari kita lafaz kan nya bersama sama .







Video sempena bulan ramadhan yg mulia ini .
Via Ustaz Abdullah Khairi .

"Ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna , agar dapat ku lalui dgn sempurna"


Salam ramadhan , ku titipkan buat seluruh umat Islam .






















Wednesday, June 11, 2014

#Dua

Masih teringat , waktu kecil dahulu .
Dia menggapai tangan kami tiga adik beradik .
Dibawanya kami bersiar siar ke sawah , ke taman permainan dan kemana sahaja .
Pernah suatu ketika , dia berjanji ingin melihat kejayaan kami adik beradik .
Namun janji itu tidak kesampaian .

Beruntunglah , kalian masih kaya .
Al Fatihah .
Hampir setahun lebih pemergiannya .

#Satu

Engkau kaya kerana  masih ada ibubapa yg boleh mendoakan  ,mereka  menjadi tempat mengadu kalian , boleh kongsi riang tawa bersama , berkongsi masalah bersama . senang cerita hampir kesemua engkau kongsi bersama wiff your parents .

Bayangkan , jikalau kalian tidak merasa kebahagian itu . Sakitnya menusuk ke jantung hingga terasa ke bronchioles .
sedihkan ?

Doa pada Tuhan , pandang atas langit .
Agar sentiasa tabah dan tetap bertahan meneruskan hari hari yg mendatang .
Mogaa doa cecah langit . Amin

Tuesday, June 3, 2014

سورة الضحى

Just wanna share .
Bacaan surah Ad Duha yg paling merdu :)






Monday, June 2, 2014

This holiday .

So , how wiff  uolls punye holiday?ahaha
I thought semua , sudah pi oversea sanaa .
Lagi lagi pelajar yg dpt 9A yg pi indongg sana .
Eyy diorg anta chat macam indongg tuhh depaa punya .
Snap pic sana sini , outfit havoc blakang tepi .
Kamera kiri kanan , eyy panas betul tgk . hahha *cemburu sebenarnyaa .
Taknak kalah jugak , memaseng update status pagi petang siang malam like this "otw nak pi menara gadang" , "We are here" , "Pray for our safe journey" blablabla .
Dah sampai sana , jgn lupa pulang bwk ole ole oi . he he he
Okay stop about mereka yg di indong sanaa .


About my holiday kali ini , terasa seperti akak  mithali yg amat .
Ye , terasaa seperti akak mithali . hahah
I jadi babysitter okay , babysitter weh weh . hahah lol
Pagi petang siang malam berpeluh keringat take care my adik's yg the only one our hero tuhh .
Bagi dia makan biskut , mandikan diaa , main bolaa dgn diaa , pakai baju diaa blabla .
Lagi satu , tukaa lampin diaa . hahah sangat weird .
Kalau dia membuang air besaa , emm takpayah cakap bau diaa , erghh menusuk ke kalbu . hahah *perlu kaa cerita? lol
Petang nak bawak diaa pi jalan jalan naik stroller .
Bila time angin diaa takbaik , mulaa lahh jerit dkt lantai . nangis macam anak singa hilang ibu .
Ibu happy yg amat bila kakak diaa nak balik umahh sbb my mum conversation wiff my aunt , selalunyaa begini "bibik den dahh balik dahh , muahh muahh adalahh jugak tukang bersihkan rumahh tuhh nnt" . hahha
i know sapa yg 'bibik' tuhh .
kakak lahh kan? *tudung jari pada diri sendiri .




Okay ini jalan jalan area taman perumahan , bawak rayyan naik stroller .
Okay , sapa nak anta anak dia di pusat jagaan bayi atika adnan sila hubungi saya di talian o6498****
hahahah joke joke :P







Superman yg mengade ngade , kuat menangis , bising , sukaa merengek . hahahaha




Salam cuti cutian buat kalian semua .





Wednesday, May 28, 2014

#Note

Just forgetting everything .

Act like it just a small matter like flying dust .

Eventho its hard .

I'm very hoping no more tears are dripping for this problem .

The word 'sorry' that always come out from my mouth such as like a liar .

Yaa i'm think you feel that .But that word very sincere from me .

Too hard , to understand each other .

Maybe I need to be silent after this .

I dont want blame anyone but I'm just feel . . . I need to move on .

Tuesday, May 27, 2014

Dengarkan lah bintang hatiku .







Aku tanya engkau , bila pandang langit nampak apa ya?
Nampak awan jawabnya 
kalau waktu malam? 
Nampak bintang balasnya .
Kalau siang , siapa yg menerangi hari hari itu?
Matahari katanya , jawab bersungguh .
Kalau matahari hilang waktu siang , terus berganti malam kan?
Tapi kalau matahari terus menghilang bagaimana pula ?
Apa engkau rasa , bintang yg beribu sahaja terus muncul dilangit?
Apa kau rasa bintang sahaja yg menerangi bumi ini , tanpa mengira waktu?
Nahhh , mustahil sungguh rasanyaa .
Sudah tentu ketentuan ilahi , akan menghadirkan matahari untuk siang . 
Bintang untuk malam . 
Buangkan segala fikiran yg agak bercelaru itu .
Andai aku matahari yg menyinari kehidupan THE KHAWARIZMI itu 
sudah tentu matahari tidak pergi jauh dari kalian , kerana matahari akan bekerjasama dgn bintang .
Andai bintang yg berkelipan bersinar sinaran itu terhasut makan kata kata bintang yg lain , 
sudah pasti satu demi satu bintang dilangit akan menyinari jauhh nun disana , jauhnya yg amat dari sini atau pergi membawa diri dari matahari .Jauhnya , membawa kepanasan dimatahari . 
Malah kepanasan nya membawa cecahan celcius dibumi .
Matahari dan bintang saling memerlukan .
Andai bintang dan matahari mengerti semua ini . . 




salam alam sekitar ku titipkan buat semua . ha ha ha

Saturday, May 17, 2014

Celebrating ing ing

Tengah hari yg sungguh indah lagi nyaman .
dibasahi dgn hujan rintik rintikan di bumi batu kikir .haha
ayat bunga bunga yg agak membosankan --'


Just wanna share about even yg agak tidak berkesempatan utk diupdate di hula kala hari itu .
Maklumlah kesihatan diri agak tidak menentu , agak berat tangan ini mahu menaipnya . ha ha ha
Ini punya cerita perlu dihabiskan , ya perlu diceritakan haha


Minggu lepas , hari ahad , hari ibu kan ? kan ?
Jeng jeng jeng and we were celebrating Mother's dayy and our Rayyan's Birthdayy .
Even tho sudah agak kelewatan utk berkongsinyaa , tapi tidak mengapalahh . he he he





Our adik manis manis , our man , our superman , emm everything to us .
Muhammad Akmal Rayyan .





Sedang memilih kek , sedang memilih . . 











My mum keep thinking "nak tulis apa atas kek tuhh ye?emm emm" .




Sambutan kali ini seperti biasa biasa sahaja , seperti dahulu kala .
Hanya disambut oleh family sahaja , tiada sebarang jemputan . he he 















Sampai disini sahaja .
Selamat Hari Ibuu , Hepi bufdayy Rayyan .