Pages

nuffnang

Saturday, December 21, 2013

Flying Colours For Me .

ASSALAMUALAIKUM








Alhamdulillah , I got 8A 1B .
Even takdapat 9A , tapi rasa macam taksedih sangat pun dan sangat sangat bersyukur .
Sebenarnyaa tak jangka pun akan dapat keputusan mcm tuhh 
sebab tikaa risau dgn subjek MT , SN , BI dan SEJ .
Dengan subjek MT yang selalu dapat markah tercorot , serius takpenah dapat A or B , setiap kali exam mesti dapat result yg tidk bagus .Sampaikan kena panggil dgn cikgu Hairuslina and kena jawab soalan diaa secara peribadi .hahah
Subjek SN , sejak dari azali lagi mmg takpernah nak A .lagi lagi upsr punn tikaa dapat B .
Then subjek SEJ , masa jawab exam, soalan diaa pening pening betul . hahah
Tikaa main taram jaa , hehe Alhamdulillah , taksangka dapat A pulakk :D
Tapi dah mmg agak dah yg paper BI akan jatuhh . hahah
Paper BI lahh yg dapat B . sbb time jwb soalan tuhh , mmg blank habis .
Taktahulahh idea tidak menjelma langsung sehinggalahh minit kedua puluh sebelum berakhirnya waktu menjawab , barulah idea itu datang .Tuh punn taksempat sangat nak masukkan semuanyaa dalam karangan.



Sebelum dapat result . 


Tika: Adik, kau rasa kakak dapat berapa A?
Adik: Kau dapat 5A jee kot ~

Tika: Ibu , rasaa kakak dapat berapa A?
Ibu: Entahlahh ika , tapi banyakkan berdoa .

I keep asking them about my becoming result . hahah sampailahh hari tuhh betul betul tibaa .


Keputusan PMR diumumkan .

Seramai 55 orang dapat straight A's and 36 orang 8A.
Seorang demi seorang naik atas pentas , bila time giliran kelas tikaa .
Nama saya tidak disebut .
Ibu kataa , takpaa tarik nafas dalam dalam dan kami mendengar sehinggalahh nama org yg terakhir memperolehi 9A .
Bila pergi jumpaa teacher Azlina yg in charge bagi result kepada nama yg tak disebut .
Teacher Azlina menyelak satu persatu kertas result kelas tika , and she give my result .
Then dia cakap , "Tahniah Atika " sambil memberi senyuman yg menawan .heheh
Bila tengok result sendiri , perghh . . . seperti satu halilantar petir yg menjelma , hahah
Adakah benar apa yg saya lihat?hehe
sangat teruja MT and SN dapat A .






My result :)


After ambik result terus pegi celebrate dengan ibu and Abidah dkt secret recipe tampin . hehe 






The best of memory .
Terima kasih kepada ibu , guru guru dan rakan yang banyak membantu dan mendoakan kejayaan saya .
Bersyukur pada yang maha Esa .
Terima kasih Ya Allah :') 



Friday, December 13, 2013

Doa Ku Padamu .

ASSALAMUALAIKUM 




Jangan disebut tarikh keramat itu . Jangan kau ulanginyaa semula .
Jangan kau tanya pada aku , berapa nilai yang engkau mahu .
Kerana aku sedang buntu mencari jawapannya .
Aku hanya menyerahkan hundred percent pada yg maha Esa .


Andai aku bisa memutarkan semula waktu .
Akan aku perbetulkan segala mistake bangang pada helaian helaian kertas yg berharga itu .
Andai aku punya kuasa , aku mahu jawapan ku tepat pada skemanya .


Andai tuhan mendengar doa hambanya yang kerdil ini .
Aku hanya pinta .
Berikan hamba mu ini kekuatan , cekalkan semangatnya pada ketika namanya disebut .
Berikan hamba mu ini kejayaan, andai takdir itu yg terbaik buat diriku .
Berikan hamba mu ini berdiri pada pentas yg meriah itu bersama mereka yg berjaya .
Berikan hamba mu ini kesabaran ketika  diuji dgn kegagalan .


Andai sahaja , doaku diperkenankan .
Dengan membawa pulang kejayaan .
Akan aku tunaikan segala nazar yg telah aku janjikan sejak dari awal lagi .


Amin Ya Rabbal Al Amin .


Sunday, December 8, 2013

Conversation with Mat Bangla .

Hujan rintik rintik .


"pin pin pin " bunyi motor .


Ibu : Kakak pegi tahan acik motoo tu , beli roti .
Tika : UNCLE !!!!!!!!!! Berhenti . *Jerit bagai nak rak , dekat depan pintu rumah .

Dekat luar .


Tika : Uncle bagi roti tu dua .
Mat Bangla :Baiklah . Heyy adikk .are you MUSLIM?
                   
Tika : Yes .

Mat bangla tu tersengih sengih macam kerang busuk .


Sejak dari hari tu .

Mat bangla pin pin tuhh selalu lalu umah , then dia akan pandang rumahh tika .

Dia akan berhenti sekejap .

Rare betul mat bangla tuhh .


Adik :Kak adik rasaa mat bangla tuhh dah jatuh hati dgn kau lah .hahah

Ibu : Dengan mat bangala haa akak kau ngah , hahha


Tika : Erghhh , lepasnih taknak beli roti lagi , nnt silap silap kakak kena mandrem dgn mat bangla tuhh .


Tiba tiba . teringat kata kata cikgu Rosli .about kawin dengan mat bangla .ahhaha
The conclusion is "Berhati hati dgn mat bangla di luar sana , ahhaha "

Monday, December 2, 2013

Being The Chef On The Weekend

ASSALAMUALAIKUM



Terima kasih .Terima kasih
kerana sudi datang ke dapur tika .
Sila basuh tangan anda sebelum memasak .
Idk why sejak kebelakangan ini
hati ni dah terbuka untuk memasak kek sahaja .
Last weekend , tika wif my siblings masak ini . .





Taraaa , heheh



When we were making some cakes .








By using periuk ajaib .ahahh ajaib lah sangat .





The magic is appear .ahahha


I thought everybody
Takpercaya yg tikaa memasak .ahaha
terserah lahh :P 
No one knows about me .
I 'm always keep watching 
The kitchen rules .
Top chef .
and blabla .ahahha 
Keep watching channel MASAK BERSAMA ATIKA ADNAN on AFC CHANNEL (703) .