Pages

nuffnang

Wednesday, November 27, 2013

3 Ghazalion

Imbas Kembali 2012 .


Kawan : Eh , tika dah tgk dapat masuk kelas apa tahun depan?

Tika : Belum lagi , nak tengok lah ni .

Dipapan kenyataan sebelah bilik guru .
Senarai nama murid yg masuk di kelas berlainan disiarkan .


Tika : ohh goshh , 3 ghazali? .ayayaya sorang kawan aku pun takda masuk kelas nih kecuali sab .
          semuanyaa budak baik baik je , budak diam diam je .haiyaa mati kutu lahh duduk kelas begini --' 


Tahun 2013 , 3 Ghazali .



First time jejak kaki ke kelas ini . Okay 9 orang lelaki , 18 orang perempuan .
Fuhh legaa , lelaki sikit dalam kelas .Untung untung takdaa yg gengster sangat .ahahha LOL 
Waktu cikgu takdaa , waktu prep .
Tangan mereka semua berjalan , mulut tertutup dengan rapat .
Haishh , dah agak dahh .kelas nih semuanyaa rajin belajar .ahahha

Waktu ujian pertama .

Cikgu : Baiklah seterusnya , markah kamu 90 lebih .Next , 95 . bla bla (murid lain )

Kencang dengar markah mereka . habis lahh aku . .
Persaingan yang agak memerlukan kekuatan fizikal dan mental .ahaha 
Alhamdulillah , semuanyaa baik baik sahajaa .





Via Syaza Dayana .


Inilah rakan sekelas tika .
Segala ribut , taufan , petir kami tanggung bersama .
Detik gembira , sedih , marah kami lalui bersama .
Segala masalah yg dihadapi akan diselesaikan bersama .

Kelas kami tidak akan meriah tanpa kehadiran kedua KT dan PKT yang sweet dan b'tanggungjawab tu heh.

KT kami Syakir dan PKT kami Fara .

Riuh rendah kelas kami ini dilengkapi dengan kehadiran rakan2 seperjuangan yg bermacam ragam .

Anith .
Bersemangat nak tanya beribu soalan pada guru .

Pyka .
Suka ketawa .

Ain .
Bersemangat dalam membuat latihan math .

Azra .
Budak star math .

Nana .
Suka menari , DTP yg cover cun .ahaha 

Nina .
DTP yang comel , ayu gituu .hehe

Piah .
Budak terror bahasa arab , almost got 95 above in bahasa arab .

Fara .
PKT kami yg amat prihatin .

Atin .
Budak malu malu .hehehe

Jameah .
DTP yang sangat mengambil berat .

Bashira .
Suka menyanyi lagu hindustan , ahah konon kononnyaa dapat mencairkan hati org laa .heheh

W.S 
Suara romantik .

Abidah .
Muka garang tapi sebenarnya dia lah yg paling baik .

Sabrina .
My besties always beside me in class .ahah always talking about KOREAA .fuhh menguji kesabaran bila diaa nyanyi lagu korea .Tika bukannya tahu pape punn .ahah 

Hanis .
Budak outsider yg selalu jadi mangsa utk kami mengirim barang .heheh

Umai .
Budak paling lemah lembut .

Wan Amirah .
DTP yg sentiasa mengingati kami agar meng-control suara dalam kelas .ahahah sampai satu tahap wan akan cakap " Shhhhh , diam .orang lain pun nak belajar .Jaga suara " maaf wann .heheh


Amir .
Memiliki suara yg unik .heheh idk what is --'

Firdaus or Boss .
Sangat straight orangnya , bila dia bersuara .Fuhh agaknya dalam satu nafas sahajaa heheh laju sangat .

Syakir .
KT kami yg berkaliber , always get the highest mark in math .

Haziq .
DTP yang tidak diketahui untuk di describekan .ahah *maaf 

Aizzad .
Baik jee kot .ahahha

Munir .
Memahami orang lain .

Kamal .
Caramel  , hehehhe 

Haeqal .
Blur blur . kami sentiasa ingin tahu apa yg selalu difikirkan oleh nyaa .ahhaha

Ilmi .
Always konsisten dgn markah exam diaa .


Minta maaf , andai yg terasa .
"  Eh , kau describe aku? err aku bukan macam tulah ! "

Ini sekadar dari sudut pandangan sayaa sahaja .ahaha
Btw , terima kasih kerana berkongsi bersama kegembiraan 
Pada tahun 2013 ini dgn teetah riang dan lucu kalian semua .


Jumpa di jamuan hari sabtu nanti ye , 30 november 2013 .







Friday, November 22, 2013

Some Space For Me .

ASSALAMUALAIKUM 




Alhamdulillah , sayaa sihat .
Saya cergas , tiada lagi patah tangan atau sebagainyaa .
ahahah , Terima kasih bagi yg sudi membaca .







Facebook *klik untuk tumbesaran 





Twitter *klik untuk tumbesaran 



Saya deactive semuanya .
Maaf kerana pergi begitu sahaja .
Jangan fikir bukan bukan .
Tiada kena mengena dengan sesiapa pun .
Mungkin akan kembali semula , ahaha jangan risau .
Terima kasih kerana ikhlas memaafkan sayaa .
Sebarang makluman sila tulis di chatbox blog saya .






Aku rindu detik ini .
Detik kita ketawa bersama .
Menangis bersama .
Berkongsi bersama .
Rindu rinduan bersama .
Andai dunia boleh ubah semuanya , aku mahu masa kita bergembira diputarkan semula .
Aku mahu dunia ini tahu betapa aku rindunya setiap satu detik ini .
Tapi aku tidak mampu meluahkannya kerana ego ini .
Demi menghapuskan segala ego ini , beri aku sedikit waktu .
Maaf , ahahah LOL jiwang keparat ahh lu --'



Wednesday, November 20, 2013

Biar Tuhan Sampaikan SALAM Ini .

ASSALAMUALAIKUM 



Pertama sekali aku memohon ampun dan maaf
sekiranyaa aku tidak memahami kau , abaikan kau ,
selalu pinggirkan kau , terkasar bahasa dgn kau , buat 
something yg menyemakkan mata kau bla bla .


Percayalah , kau satu satunyaa kawan aku dunia akhirat .
alasan yg kau beri sangat tidak kukuh .
Berapa kali aku dah tanya ,
If I make something wrong just tell me .
I will accept it .
But you make your own decision .


Masalah takkan selesai kalau tak slow talk .
Masalah takkan selesai kalau kau tak luahkan segala galanya .
Masalah takkan selesai kalau kau terus membawa diri .
Masalah takkan selesai kalau kau pura pura gembira .


Kadang kadang aku terasa macam aku takbermakna utk kau .
Kau dgn classmate kau .
Aku dgn roomates aku .
Jauh sangat kitaa tersasar .
Kitaa bersama apabila perlu sahaja .
Adakah aku yang menjauh dari kau atau sebaliknyaa ?


Kau sendiri tahu .
yang aku sangat EGO kalau bab memujuk ni .
Dari dulu lagi aku taksuka pujuk kawan yg tgh touching .
Maaf kawan .
Setiap percakapan mereka mereka 
ingin melabelkan aku 
tidak pandai berkawan ,
aku punca segalanya kau membawa diri ,
aku selfish .


Aku kenal kau 3tahun bukan 3hari or 3jam .
Setiap perubahan muka dan kepura puraan kau 
aku tahu lahh .



Aku tak tahu manaa silap aku .
Mana kesalahan aku .
Apa yang aku dah buat sebenarnyaa .
Jelaskanlah pada aku .
Carilah KEDAMAIAN yang ingin dikau cari .
Semoga berjaya :')


Wahai tuhan .
Sampaikan salam kemaafan ku pada diaa .
Sampaikan salam rindu ku padanyaa .
Kuatkanlah hati nyaa dan hati ku .
Permudahkanlah segala urusan kami .
Kukuhkan lah persahabatan kami seperti tali yang disimpul dgn eratnyaa .
Amin .









Sunday, November 17, 2013

Untuk Diaa .

ASSALAMUALAIKUM



Kami mula berkenal kenalan pada tahun ini .
Dulu dulu punyaa cerita tak lahh rapat mana .
Takut nak dekat dengan diaa .
Rasaa macam rendah diri . ahaha
Budak TOP ONE dalam batch lahh katakan .
Masa first time dapat satu bilik dgn dia 
tak terfikir punn yang kami akan rapat .
Lagi lagi diaa jadi ketua dorm .
Dan tikaa jadi secretary diaa .
Banyak komunikasi yg diperlukan antara satu sama lain .
maklum lahh nak jaga dorm yang macam syurga tuhh .
Rasanyaa bermulaa dari situlahh pertemuan kami .ahahah LOL
Dah duduk satu dorm , takkan tak bergurau senda .
Main kejar kejar , jerit sana sini , bangun lambat bersama , kongsi katil bersama ,
kongsi makanan bersama , berkongsi cerita bersama , marah ahli dorm bersama ,
kemas bersama , menangis bersama , ketawa bersama dan seterus seterusnyaa 




Orang tua tua kata , 
Tak kenal maka tak cinta .
Bila dah kenal sentiasa bersama .
Sebelum terlupa , terimaa kasih ea .
Di atas kerajinan anda menulis tentang diri sayaa .heheh






Silaa baca perkataan yg di highlight kan .
ahahah .kembang kembang .hee 





She said .

" SAYANG KAU ! Happy Bufday ! Aku tak wish kau pown ..
huhu .. sorry .. saje jer .. nak bagi kau tertunggu-tunggu . Ahaks ! <3
Sorrt for everything ea? 0-0 :) .. Btw , your spirit , strength make me proud of
you. Hope you will be stronger in the future . Never give up my big BO !
Thanks for being such a nice , AWESOME friend . Love U !
- Forget me not , 3105 <3 .
9A sesama AJAD :) "


I really wanna love somebody , I really wanna dance the night away .
But if I fall for you , I'll never recover .
If I fall for you , I'll never be the same .


Terima kasih Balqish Asri :)






Saturday, November 16, 2013

#Throwback 2013

ASSALAMUALAIKUM 








#THROWBACK KGT


I'm still remember this picture .
Ini waktu tikaa buat KGT dengan Abidah .
Kami meronda rondaa naik moto abidah .
kecut perut diaa bawak moto . ahahha 
Pegi stesen bas , teksi lahh , keretaa api lahh .
panas panas . huhh







#THROWBACK MAULIDUR RASUL

I'm still remember waktu nihh .
Form 3 bersemangat habis pakai purdah , jubah and celak mataa bagai .
I'm wiff the bestiest forever + budak comel = Athirah Ismadi .






#THROWBACK MERENTAS DESA

I'm still remember , masa nihh kami merentas desaa .
Bersemangat okayy .
Masa waktu latihan kami main tipuu .
Kami ikut jalan shortcut .hahah
Wiff hanis , otty and ainn .






#THROWBACK AFTER PMR .


Gambar depan dewan .
adaa wedding dayy .ahahha
Jihaa wiff Atinn Aida .*gila gilaa


Gambar dalam musolla .
capture a pic , bosan okayy bosan .
Form 3 ibarat tiada hala tuju after PMR .
ahahhah .



                            Sekian . will be continued . . .













Friday, November 15, 2013

Maaf Atas Segalanyaa .

ASSALMUALAIKUM



Maaf kerana menukar link blog ini .
tiada apa yang perlu diungkapkan .
hanya seribu keampunan dan mohon maaf dipinta 
andai tersalah bahasa , terkasar bahasa , andai yang terasa dirinya dilupakan 
sayaa mohon beribu ribu kemaafan .
Penukaran link ini dilakukan demi menjaga keselamatan keluarga saya .
Hal ini kerana blog sayaa 
telah dicerobohi atau sengaja dicerobohi atau ada yang mendengki .
Kepada mereka atau kalian yang mempunyai perasaan ketidakpuasan hatian ,
sila tampil ke hadapan memberi pengakuan ,
atau memberi sedkit keterangan .
Sedikit sebanyak seturn seturn post daripada sayaa
terpaksa dihapuskan . maaf atas segalanyaa .



Aku lebih kuat dari yang engkau sangka .
Aku lebih gagah dari yang kau fikirkan .
Aku punyaa perasaan seperti kau wahai manusia .



Sunday, November 3, 2013

S H A H R U N N I S A '

A S S A L L A M U A L A I K U M

Minggu lepas punya minggu lepas .
Tersebutlah satu event yang amat meriah diraikan .
Walaupun tidak ramai yang dapat menghadirkan diri antaranyaa F3 .
Ini kerana mereka mereka semua belum puas untuk bercuti .
Terpaksalah kami kami yang tidak berapa ramai orangnya ini .
menyambutnyaa dengan hati yang hibaa namun keceriaan tetap ditunjukkan .

(Ayat bunga bunga bagi pembuka bicara )



Alhamdulillah sekolah tikaa selamat menyambut SHAHRUNNISA ' atau lebih dikenali BULAN PEREMPUAN . Event ini khas untuk perempuan sahajaa . Ini membuatkan golongan wanita terasa dihargai.Banyak acara yang dialakukan masa event nihh berlangsung antaranyaa . .

NASYID

BUSANA MUSLIMAH 

USTAZAH PILIHAN 



Sumber:@Wardahmdnor


Much fun of this . . . 










One batch 98's .




Tidak lupa pada kumpulan nasyid perempuan .






From Left : Piah , Nina , Izzah , Syifaa , Nad , Echa , Asma' , Azy  *Menyanyi

From Left , Bawah : Aino , Ain , Anis *Tukang Main Muzik 


That's all from me . For SHAHRUNNISA' *Hargailah para wanita .