Pages

nuffnang

Thursday, April 25, 2013

AL FATIHAH FOR ATOK :'(

ASSALAMUALAIKUM
Before starting this entry , firstly tolong sedekahkan AL FATIHAH for arwah atok tika . Terima Kasih .

Masa sakit 

Tika call ibu as usual dekat hostel and then ibu cakap atok dekat hospital di wad ICU . Then ibu cakap atok ade penyakit paru paru berair , sakit jantung dan kencing manis .  atok nampak sihat je mase tika buad KST pasal getah dgn atok , tiba2 dapat berita atok sakit after cuti seminggu tu .Next day , tika call ibu lagi and tny about atok , ibu cakap atok dahh tak sedarkan diri .

Melawat Atok 

Hari ahad call ibu lagi , then ibu cakap atok dah sedar . *Alhamdulillah . Hari isnin esoknye tuhh maklong jemput tika dekat skolah sbb nak melawat atok dekat Hospital Seremban . Mase melawat atok , atok nampak happy sangat , dah banyak bergurau , selera makan bertambah .He looks okay dan atok teringin nak makan biskut chipsmore tapi takboleh takut kencing manis meningkat . Before balek atok senyum dekat tika dan dye pesan "blaja rajen rajen yo tikah " (kata atok sambil tersenyum dan buad jari tunjuk nombor 9 , menandakan dapat 9A dalam PMR ) . Tika hanya bagi respon angguk dan senyum *I'm speechless .

Last Day Melihat Atok

Hari Rabu bersamaan 24/4/2013 , malam tuhh tika dah get ready nak pergi klas math pada pukul 8malam .Tibe2 kawan roommates kata , ade pelawat datang nak jumpe .Tika pegi depan pintu depan asrama and see maklong yang berpakaian baju kurung .Pegi je dekat maklong , she said atok dah nazak , doktor kata kemungkinan atok dah tak de harapan utk hidup . *This word , like i'm being in dream . So , tika pack siki je barang and rushing to hospital . Sampai je dekat hospital , I see atok hanya bernafas dengan bergantung pada machine . Hanya pada MACHINE . SUBHANNALLAH :'( .tika dgn ibu sume hanya mampu bacakan surah yassin pada malam tuh dan buad solat hajat . Dalam pukul 12tgh malam tido dkt surau sampai lahh pukul 2 . Lepastuhh , tgk atok dkt wad balek . Tiba2 mesin jangka hayat tuhh tunjuk mendatar , paggil doktor . Doktor cakap dah check nadi semua dan atok disahkan meninggal pada 25/4/2013 pada jam 3.05 pagi . Pada masa tuh , sume bisik dekat telinga atok dan ajar mengucap *rasa macam takpercaya yang atok sihat walafiat , tibe2 pergi macam tuhh :(





AL FATIHAH untuk atok *Baharom b. Mohd Diah 
Allah lebih Sayangkan atok, yang penting kite kena redho dgn pemergiannye . Setiap satu yang terjadi pasti ada hikmahnya .wallahualam 

Saturday, April 13, 2013

PLEASE INSERT YOUR TITLE !

ASSALAMUALAIKUM
There are a long time tak updating blog . huh , ade orang kesah kau nak update blog ke tak nak? .hahah *perasan sorang sorang . about 4 months 13 days , saya bergelar seorang calon PMR 2013 , semuanya jadi berantakkan .haha retak lah sangat . First skali , everyone akan tanya . " ehh , hari tuhh exam dapat brapa A?" err ini yang sebak habis , hahah *buad ape nak sebak sebak , chill lahh baru first exam .heheh haihh baik betulkan iman balek , YA ALLAH SAYA EXAM TAHUN NI ! okay , cakap pasal exam , my result taklahh sesempurna kalian semua tapi taklahh teruk mane .okayy lahh tu, dari takde .hahah yang penting kita dahh berusaha .right ?

Last week punye last week *dahh berkurun minggu agaknye , maklumlahh budak hostel kan? .nak update pun 2minggu skali atau sebulan skali .hahah  .We are celebrating bufday adik saya . Bufday party ini dibuat secara tertutup *privatelahh kata kann .hahah cehh ~ Takdelahh hebad mane punn , nak ajak sampai 1000 orang guest , buatt dekat hotel bagai , pastuhh ade kat invitation lagi hahah *maybe suatu hari, I will make like this , baru cool kann bufdayy party sambut besar besaran  hee



Allah selamat kan kamu , Allah selamat kan kamu , Allah selamatkan NURUL AIMAN , Allah selamatkann kamu , yeayyy ! *nyanyi nihh . sila---> KLIK SINI <--- untuk melihat gambar bufday party kami yang private sangat tuhh , hahaha . *malas nak letak gamba dalam blog .err -_____-
"Aiman hepy bufdayy , you are QUEEN  hoho queen besa dalam umahh .blaja rajen rajen yo , maaf takde hadiah ,heheh "

Harituhh ade pelajar dari Indonesia datang ke sekolah tika ,pertukaran pelajar  lahh katakan .hahah *kami belajar cakap INDONESIA JAWA TIMUR .hahahah sheronokk + gayat . anyway , malam nihh nak pegi pesta buka dekat batu kikir , orang lainn sebok heboh hebohh pasal pesta buku nihh , tika yang baru balekk nihh baru tau hahah *ketinggalan zaman betul  . heheh :) chaw !