Pages

nuffnang

Saturday, December 21, 2013

Flying Colours For Me .

ASSALAMUALAIKUM








Alhamdulillah , I got 8A 1B .
Even takdapat 9A , tapi rasa macam taksedih sangat pun dan sangat sangat bersyukur .
Sebenarnyaa tak jangka pun akan dapat keputusan mcm tuhh 
sebab tikaa risau dgn subjek MT , SN , BI dan SEJ .
Dengan subjek MT yang selalu dapat markah tercorot , serius takpenah dapat A or B , setiap kali exam mesti dapat result yg tidk bagus .Sampaikan kena panggil dgn cikgu Hairuslina and kena jawab soalan diaa secara peribadi .hahah
Subjek SN , sejak dari azali lagi mmg takpernah nak A .lagi lagi upsr punn tikaa dapat B .
Then subjek SEJ , masa jawab exam, soalan diaa pening pening betul . hahah
Tikaa main taram jaa , hehe Alhamdulillah , taksangka dapat A pulakk :D
Tapi dah mmg agak dah yg paper BI akan jatuhh . hahah
Paper BI lahh yg dapat B . sbb time jwb soalan tuhh , mmg blank habis .
Taktahulahh idea tidak menjelma langsung sehinggalahh minit kedua puluh sebelum berakhirnya waktu menjawab , barulah idea itu datang .Tuh punn taksempat sangat nak masukkan semuanyaa dalam karangan.



Sebelum dapat result . 


Tika: Adik, kau rasa kakak dapat berapa A?
Adik: Kau dapat 5A jee kot ~

Tika: Ibu , rasaa kakak dapat berapa A?
Ibu: Entahlahh ika , tapi banyakkan berdoa .

I keep asking them about my becoming result . hahah sampailahh hari tuhh betul betul tibaa .


Keputusan PMR diumumkan .

Seramai 55 orang dapat straight A's and 36 orang 8A.
Seorang demi seorang naik atas pentas , bila time giliran kelas tikaa .
Nama saya tidak disebut .
Ibu kataa , takpaa tarik nafas dalam dalam dan kami mendengar sehinggalahh nama org yg terakhir memperolehi 9A .
Bila pergi jumpaa teacher Azlina yg in charge bagi result kepada nama yg tak disebut .
Teacher Azlina menyelak satu persatu kertas result kelas tika , and she give my result .
Then dia cakap , "Tahniah Atika " sambil memberi senyuman yg menawan .heheh
Bila tengok result sendiri , perghh . . . seperti satu halilantar petir yg menjelma , hahah
Adakah benar apa yg saya lihat?hehe
sangat teruja MT and SN dapat A .






My result :)


After ambik result terus pegi celebrate dengan ibu and Abidah dkt secret recipe tampin . hehe 






The best of memory .
Terima kasih kepada ibu , guru guru dan rakan yang banyak membantu dan mendoakan kejayaan saya .
Bersyukur pada yang maha Esa .
Terima kasih Ya Allah :') 



Friday, December 13, 2013

Doa Ku Padamu .

ASSALAMUALAIKUM 




Jangan disebut tarikh keramat itu . Jangan kau ulanginyaa semula .
Jangan kau tanya pada aku , berapa nilai yang engkau mahu .
Kerana aku sedang buntu mencari jawapannya .
Aku hanya menyerahkan hundred percent pada yg maha Esa .


Andai aku bisa memutarkan semula waktu .
Akan aku perbetulkan segala mistake bangang pada helaian helaian kertas yg berharga itu .
Andai aku punya kuasa , aku mahu jawapan ku tepat pada skemanya .


Andai tuhan mendengar doa hambanya yang kerdil ini .
Aku hanya pinta .
Berikan hamba mu ini kekuatan , cekalkan semangatnya pada ketika namanya disebut .
Berikan hamba mu ini kejayaan, andai takdir itu yg terbaik buat diriku .
Berikan hamba mu ini berdiri pada pentas yg meriah itu bersama mereka yg berjaya .
Berikan hamba mu ini kesabaran ketika  diuji dgn kegagalan .


Andai sahaja , doaku diperkenankan .
Dengan membawa pulang kejayaan .
Akan aku tunaikan segala nazar yg telah aku janjikan sejak dari awal lagi .


Amin Ya Rabbal Al Amin .


Sunday, December 8, 2013

Conversation with Mat Bangla .

Hujan rintik rintik .


"pin pin pin " bunyi motor .


Ibu : Kakak pegi tahan acik motoo tu , beli roti .
Tika : UNCLE !!!!!!!!!! Berhenti . *Jerit bagai nak rak , dekat depan pintu rumah .

Dekat luar .


Tika : Uncle bagi roti tu dua .
Mat Bangla :Baiklah . Heyy adikk .are you MUSLIM?
                   
Tika : Yes .

Mat bangla tu tersengih sengih macam kerang busuk .


Sejak dari hari tu .

Mat bangla pin pin tuhh selalu lalu umah , then dia akan pandang rumahh tika .

Dia akan berhenti sekejap .

Rare betul mat bangla tuhh .


Adik :Kak adik rasaa mat bangla tuhh dah jatuh hati dgn kau lah .hahah

Ibu : Dengan mat bangala haa akak kau ngah , hahha


Tika : Erghhh , lepasnih taknak beli roti lagi , nnt silap silap kakak kena mandrem dgn mat bangla tuhh .


Tiba tiba . teringat kata kata cikgu Rosli .about kawin dengan mat bangla .ahhaha
The conclusion is "Berhati hati dgn mat bangla di luar sana , ahhaha "

Monday, December 2, 2013

Being The Chef On The Weekend

ASSALAMUALAIKUM



Terima kasih .Terima kasih
kerana sudi datang ke dapur tika .
Sila basuh tangan anda sebelum memasak .
Idk why sejak kebelakangan ini
hati ni dah terbuka untuk memasak kek sahaja .
Last weekend , tika wif my siblings masak ini . .





Taraaa , heheh



When we were making some cakes .








By using periuk ajaib .ahahh ajaib lah sangat .





The magic is appear .ahahha


I thought everybody
Takpercaya yg tikaa memasak .ahaha
terserah lahh :P 
No one knows about me .
I 'm always keep watching 
The kitchen rules .
Top chef .
and blabla .ahahha 
Keep watching channel MASAK BERSAMA ATIKA ADNAN on AFC CHANNEL (703) .









Wednesday, November 27, 2013

3 Ghazalion

Imbas Kembali 2012 .


Kawan : Eh , tika dah tgk dapat masuk kelas apa tahun depan?

Tika : Belum lagi , nak tengok lah ni .

Dipapan kenyataan sebelah bilik guru .
Senarai nama murid yg masuk di kelas berlainan disiarkan .


Tika : ohh goshh , 3 ghazali? .ayayaya sorang kawan aku pun takda masuk kelas nih kecuali sab .
          semuanyaa budak baik baik je , budak diam diam je .haiyaa mati kutu lahh duduk kelas begini --' 


Tahun 2013 , 3 Ghazali .



First time jejak kaki ke kelas ini . Okay 9 orang lelaki , 18 orang perempuan .
Fuhh legaa , lelaki sikit dalam kelas .Untung untung takdaa yg gengster sangat .ahahha LOL 
Waktu cikgu takdaa , waktu prep .
Tangan mereka semua berjalan , mulut tertutup dengan rapat .
Haishh , dah agak dahh .kelas nih semuanyaa rajin belajar .ahahha

Waktu ujian pertama .

Cikgu : Baiklah seterusnya , markah kamu 90 lebih .Next , 95 . bla bla (murid lain )

Kencang dengar markah mereka . habis lahh aku . .
Persaingan yang agak memerlukan kekuatan fizikal dan mental .ahaha 
Alhamdulillah , semuanyaa baik baik sahajaa .





Via Syaza Dayana .


Inilah rakan sekelas tika .
Segala ribut , taufan , petir kami tanggung bersama .
Detik gembira , sedih , marah kami lalui bersama .
Segala masalah yg dihadapi akan diselesaikan bersama .

Kelas kami tidak akan meriah tanpa kehadiran kedua KT dan PKT yang sweet dan b'tanggungjawab tu heh.

KT kami Syakir dan PKT kami Fara .

Riuh rendah kelas kami ini dilengkapi dengan kehadiran rakan2 seperjuangan yg bermacam ragam .

Anith .
Bersemangat nak tanya beribu soalan pada guru .

Pyka .
Suka ketawa .

Ain .
Bersemangat dalam membuat latihan math .

Azra .
Budak star math .

Nana .
Suka menari , DTP yg cover cun .ahaha 

Nina .
DTP yang comel , ayu gituu .hehe

Piah .
Budak terror bahasa arab , almost got 95 above in bahasa arab .

Fara .
PKT kami yg amat prihatin .

Atin .
Budak malu malu .hehehe

Jameah .
DTP yang sangat mengambil berat .

Bashira .
Suka menyanyi lagu hindustan , ahah konon kononnyaa dapat mencairkan hati org laa .heheh

W.S 
Suara romantik .

Abidah .
Muka garang tapi sebenarnya dia lah yg paling baik .

Sabrina .
My besties always beside me in class .ahah always talking about KOREAA .fuhh menguji kesabaran bila diaa nyanyi lagu korea .Tika bukannya tahu pape punn .ahah 

Hanis .
Budak outsider yg selalu jadi mangsa utk kami mengirim barang .heheh

Umai .
Budak paling lemah lembut .

Wan Amirah .
DTP yg sentiasa mengingati kami agar meng-control suara dalam kelas .ahahah sampai satu tahap wan akan cakap " Shhhhh , diam .orang lain pun nak belajar .Jaga suara " maaf wann .heheh


Amir .
Memiliki suara yg unik .heheh idk what is --'

Firdaus or Boss .
Sangat straight orangnya , bila dia bersuara .Fuhh agaknya dalam satu nafas sahajaa heheh laju sangat .

Syakir .
KT kami yg berkaliber , always get the highest mark in math .

Haziq .
DTP yang tidak diketahui untuk di describekan .ahah *maaf 

Aizzad .
Baik jee kot .ahahha

Munir .
Memahami orang lain .

Kamal .
Caramel  , hehehhe 

Haeqal .
Blur blur . kami sentiasa ingin tahu apa yg selalu difikirkan oleh nyaa .ahhaha

Ilmi .
Always konsisten dgn markah exam diaa .


Minta maaf , andai yg terasa .
"  Eh , kau describe aku? err aku bukan macam tulah ! "

Ini sekadar dari sudut pandangan sayaa sahaja .ahaha
Btw , terima kasih kerana berkongsi bersama kegembiraan 
Pada tahun 2013 ini dgn teetah riang dan lucu kalian semua .


Jumpa di jamuan hari sabtu nanti ye , 30 november 2013 .







Friday, November 22, 2013

Some Space For Me .

ASSALAMUALAIKUM 




Alhamdulillah , sayaa sihat .
Saya cergas , tiada lagi patah tangan atau sebagainyaa .
ahahah , Terima kasih bagi yg sudi membaca .







Facebook *klik untuk tumbesaran 





Twitter *klik untuk tumbesaran 



Saya deactive semuanya .
Maaf kerana pergi begitu sahaja .
Jangan fikir bukan bukan .
Tiada kena mengena dengan sesiapa pun .
Mungkin akan kembali semula , ahaha jangan risau .
Terima kasih kerana ikhlas memaafkan sayaa .
Sebarang makluman sila tulis di chatbox blog saya .






Aku rindu detik ini .
Detik kita ketawa bersama .
Menangis bersama .
Berkongsi bersama .
Rindu rinduan bersama .
Andai dunia boleh ubah semuanya , aku mahu masa kita bergembira diputarkan semula .
Aku mahu dunia ini tahu betapa aku rindunya setiap satu detik ini .
Tapi aku tidak mampu meluahkannya kerana ego ini .
Demi menghapuskan segala ego ini , beri aku sedikit waktu .
Maaf , ahahah LOL jiwang keparat ahh lu --'



Wednesday, November 20, 2013

Biar Tuhan Sampaikan SALAM Ini .

ASSALAMUALAIKUM 



Pertama sekali aku memohon ampun dan maaf
sekiranyaa aku tidak memahami kau , abaikan kau ,
selalu pinggirkan kau , terkasar bahasa dgn kau , buat 
something yg menyemakkan mata kau bla bla .


Percayalah , kau satu satunyaa kawan aku dunia akhirat .
alasan yg kau beri sangat tidak kukuh .
Berapa kali aku dah tanya ,
If I make something wrong just tell me .
I will accept it .
But you make your own decision .


Masalah takkan selesai kalau tak slow talk .
Masalah takkan selesai kalau kau tak luahkan segala galanya .
Masalah takkan selesai kalau kau terus membawa diri .
Masalah takkan selesai kalau kau pura pura gembira .


Kadang kadang aku terasa macam aku takbermakna utk kau .
Kau dgn classmate kau .
Aku dgn roomates aku .
Jauh sangat kitaa tersasar .
Kitaa bersama apabila perlu sahaja .
Adakah aku yang menjauh dari kau atau sebaliknyaa ?


Kau sendiri tahu .
yang aku sangat EGO kalau bab memujuk ni .
Dari dulu lagi aku taksuka pujuk kawan yg tgh touching .
Maaf kawan .
Setiap percakapan mereka mereka 
ingin melabelkan aku 
tidak pandai berkawan ,
aku punca segalanya kau membawa diri ,
aku selfish .


Aku kenal kau 3tahun bukan 3hari or 3jam .
Setiap perubahan muka dan kepura puraan kau 
aku tahu lahh .



Aku tak tahu manaa silap aku .
Mana kesalahan aku .
Apa yang aku dah buat sebenarnyaa .
Jelaskanlah pada aku .
Carilah KEDAMAIAN yang ingin dikau cari .
Semoga berjaya :')


Wahai tuhan .
Sampaikan salam kemaafan ku pada diaa .
Sampaikan salam rindu ku padanyaa .
Kuatkanlah hati nyaa dan hati ku .
Permudahkanlah segala urusan kami .
Kukuhkan lah persahabatan kami seperti tali yang disimpul dgn eratnyaa .
Amin .









Sunday, November 17, 2013

Untuk Diaa .

ASSALAMUALAIKUM



Kami mula berkenal kenalan pada tahun ini .
Dulu dulu punyaa cerita tak lahh rapat mana .
Takut nak dekat dengan diaa .
Rasaa macam rendah diri . ahaha
Budak TOP ONE dalam batch lahh katakan .
Masa first time dapat satu bilik dgn dia 
tak terfikir punn yang kami akan rapat .
Lagi lagi diaa jadi ketua dorm .
Dan tikaa jadi secretary diaa .
Banyak komunikasi yg diperlukan antara satu sama lain .
maklum lahh nak jaga dorm yang macam syurga tuhh .
Rasanyaa bermulaa dari situlahh pertemuan kami .ahahah LOL
Dah duduk satu dorm , takkan tak bergurau senda .
Main kejar kejar , jerit sana sini , bangun lambat bersama , kongsi katil bersama ,
kongsi makanan bersama , berkongsi cerita bersama , marah ahli dorm bersama ,
kemas bersama , menangis bersama , ketawa bersama dan seterus seterusnyaa 




Orang tua tua kata , 
Tak kenal maka tak cinta .
Bila dah kenal sentiasa bersama .
Sebelum terlupa , terimaa kasih ea .
Di atas kerajinan anda menulis tentang diri sayaa .heheh






Silaa baca perkataan yg di highlight kan .
ahahah .kembang kembang .hee 





She said .

" SAYANG KAU ! Happy Bufday ! Aku tak wish kau pown ..
huhu .. sorry .. saje jer .. nak bagi kau tertunggu-tunggu . Ahaks ! <3
Sorrt for everything ea? 0-0 :) .. Btw , your spirit , strength make me proud of
you. Hope you will be stronger in the future . Never give up my big BO !
Thanks for being such a nice , AWESOME friend . Love U !
- Forget me not , 3105 <3 .
9A sesama AJAD :) "


I really wanna love somebody , I really wanna dance the night away .
But if I fall for you , I'll never recover .
If I fall for you , I'll never be the same .


Terima kasih Balqish Asri :)






Saturday, November 16, 2013

#Throwback 2013

ASSALAMUALAIKUM 








#THROWBACK KGT


I'm still remember this picture .
Ini waktu tikaa buat KGT dengan Abidah .
Kami meronda rondaa naik moto abidah .
kecut perut diaa bawak moto . ahahha 
Pegi stesen bas , teksi lahh , keretaa api lahh .
panas panas . huhh







#THROWBACK MAULIDUR RASUL

I'm still remember waktu nihh .
Form 3 bersemangat habis pakai purdah , jubah and celak mataa bagai .
I'm wiff the bestiest forever + budak comel = Athirah Ismadi .






#THROWBACK MERENTAS DESA

I'm still remember , masa nihh kami merentas desaa .
Bersemangat okayy .
Masa waktu latihan kami main tipuu .
Kami ikut jalan shortcut .hahah
Wiff hanis , otty and ainn .






#THROWBACK AFTER PMR .


Gambar depan dewan .
adaa wedding dayy .ahahha
Jihaa wiff Atinn Aida .*gila gilaa


Gambar dalam musolla .
capture a pic , bosan okayy bosan .
Form 3 ibarat tiada hala tuju after PMR .
ahahhah .



                            Sekian . will be continued . . .













Friday, November 15, 2013

Maaf Atas Segalanyaa .

ASSALMUALAIKUM



Maaf kerana menukar link blog ini .
tiada apa yang perlu diungkapkan .
hanya seribu keampunan dan mohon maaf dipinta 
andai tersalah bahasa , terkasar bahasa , andai yang terasa dirinya dilupakan 
sayaa mohon beribu ribu kemaafan .
Penukaran link ini dilakukan demi menjaga keselamatan keluarga saya .
Hal ini kerana blog sayaa 
telah dicerobohi atau sengaja dicerobohi atau ada yang mendengki .
Kepada mereka atau kalian yang mempunyai perasaan ketidakpuasan hatian ,
sila tampil ke hadapan memberi pengakuan ,
atau memberi sedkit keterangan .
Sedikit sebanyak seturn seturn post daripada sayaa
terpaksa dihapuskan . maaf atas segalanyaa .



Aku lebih kuat dari yang engkau sangka .
Aku lebih gagah dari yang kau fikirkan .
Aku punyaa perasaan seperti kau wahai manusia .



Sunday, November 3, 2013

S H A H R U N N I S A '

A S S A L L A M U A L A I K U M

Minggu lepas punya minggu lepas .
Tersebutlah satu event yang amat meriah diraikan .
Walaupun tidak ramai yang dapat menghadirkan diri antaranyaa F3 .
Ini kerana mereka mereka semua belum puas untuk bercuti .
Terpaksalah kami kami yang tidak berapa ramai orangnya ini .
menyambutnyaa dengan hati yang hibaa namun keceriaan tetap ditunjukkan .

(Ayat bunga bunga bagi pembuka bicara )



Alhamdulillah sekolah tikaa selamat menyambut SHAHRUNNISA ' atau lebih dikenali BULAN PEREMPUAN . Event ini khas untuk perempuan sahajaa . Ini membuatkan golongan wanita terasa dihargai.Banyak acara yang dialakukan masa event nihh berlangsung antaranyaa . .

NASYID

BUSANA MUSLIMAH 

USTAZAH PILIHAN 



Sumber:@Wardahmdnor


Much fun of this . . . 










One batch 98's .




Tidak lupa pada kumpulan nasyid perempuan .






From Left : Piah , Nina , Izzah , Syifaa , Nad , Echa , Asma' , Azy  *Menyanyi

From Left , Bawah : Aino , Ain , Anis *Tukang Main Muzik 


That's all from me . For SHAHRUNNISA' *Hargailah para wanita .









Saturday, October 19, 2013

Hari Rayaa Aidiladhaa .


ASSALAMUALAIKUM


Tepat jam 6 pagi , semua kelam kabut bangun daripada tidur .
Ini semua kes tak gosok baju kurung lagi .*untuk mengelakkan diri daripada dimarahi oleh ibu .
Pada malam before rayaa aidiladhaa , as usual lahh .
Kemas rumah bagai then masak rendang . *Like Hari Rayaa Aidilfitri 
Alhamdulillah , for this year . Tika sekeluarga dapat pergi  menunaikan ibadah korban .
Tahun tahun sebelum nihh , cumaa ambil daging korban .But tahun nih , kelainan agak pelik .heheh
kami pergi melihat sendiri orang menyembelihkan lembu .




Remember "Ihsan terhadap Binatang" heheh




Kami berpanas panasan di sini . menanti 6 ekor lembu untuk disembelih .




Lembu ke limaa rasanyaa .



Memori terindah sebelum pulang ke rumah .









Before bersiap pergi ke masjid .



Kami ingin mengucapkan Selamat Hari Rayaa Aidiladhaa *maaf agak kelewatan , heee .
Tidak lupa kepada DAYANA terima kasih di atas post anda ----> KLIK SINI <---- 
I really appreaciate it :) 



Sunday, October 13, 2013

The Game Is Over . . .




Alhamdulillah , PMR is go away from our life .
Everyone are still making their status , like this . .

"We done in PMR , how come with SPM? "


or

"Kami BEBAS DARI PMR "

or this

"Alhamdulillah , PMR sudah lari "


Atau ada juga yang berfikiran sebegini selepas PMR . . .


"After PMR , nak tengok TV puas puas , nak baca novel puas puas , nak main puas puas ,nak makan puas puas . . . . "


But the way , much happiness always in my mind and everything is being okay after PMR .I'm very hoping the result will become the best ever in my life . AMIN :) 



The game of PMR is over . Please start for the new one .
For Dayana , teruskan usaha semangat anda ! yeahh updating .hahahah .




Over . .







Saturday, September 14, 2013

Semakin Hampir Ke Garisan Penamat . . .

Hampir sebulan tidak pulang ke rumah .
Seperti katak di bawah tempurung apabila berada di asrama .
Bakal menduduki Penilaian Menengah Rendah bagi tahun akhir PMR pada 2013 .
Pelbagai cabaran dan desakan yang sangat kritikal buat masa ini .
2 Minggu lagi akan tibanya hari yang sangat penting itu .
Saya terpaksa menaip dalam bahasa baku .
Hal ini bertujuan untuk memantapkan bahasa melayu saya yang sering jatuh dan bangun semula , kemudian jatuh kembali . Tapi saya pasti kali yang ketiga ini , keputusannya menaik secara mendadak .AMIN .

Kepada wira dan wirawati atau lebih dikenali sebagai calon yang bakal menduduki PMR .
Saya mendoakan agar kalian menjawab soalan dengan penuh bersemangat , dedikasi serta toleransi .
Mulakan langkah anda dengan kanan . Tarik nafas dan jawab soalan dengan penuh gembira 
serta senang hati . Jangan khuatir ini nasihat yang benar . Tiada sebarang penipuan .

Pada hari ini saya menulis dengan penuh panjangnya atau melebihi 180 patah perkataan bagi karangan bahagian C kerana , bermula pada hari Sabtu bersamaan dengan 14 september 2013 sehinggalah hari Isnin bersamaan dengan 16 september 2013 .saya tidak dibenarkan sama sekali membuka laman sesawang atau laman IT . Hal ini kerana , saya telah dicabar oleh rakan saya yang bernama AINEE J dan Syifaa untuk tidak membuka laman sosial tetapi mengulangkaji pelajaran .

Saya telah bertekad untuk memberikan tumpuan dengan sepenuh hati kepada matapelajaran tanpa memikirkan hal laman IT .Maafkan saya andai terkasar bahasa atau melakukan kesilapan yang tidak diketahui .Jika saya berhutang kepada sesiapa sahaja , sila tuntut kepada saya . Doakan kejayaan saya bersama rakan-rakan saya di Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Dato' Hj Abu Hassan Hj Sail agar mendapat 9A++ di dalam PENILAIAN MENENGAH RENDAH 2013 .AMIN !



Entry kali ini bukan satu permainan atau cakap kosong . Sila ambil input yang penting .Sekian Terima Kasih .

Semoga berjaya mencapai cita cita kalian bagi mengejar kejayaan .

Sunday, August 11, 2013

Dum Damm Dumm , Rayooo dahh haa

ASSALAMUALAIKUM


For this rayee , banyak peluh yang dikeluarkan .Banyak keringat yang ditaburkan . Banyak juga bantuan yang dihulurkan demi mengemas rumahh ibarat syurga untuk kunjungan orang ramai . hahah , rumahh tika dahh bersihh yee .Bersinar bak rembulan .heheh








*nak promote rumah ke ape? hahah ," okayy jemputlah datang berayoo yeah . kuihh rayoo belambak tu haa kek umahh . silah silaa datang " ~ err hahah





Ini gambaa raye pertama , yeahhh HIJAU ! 

Otty:Untunglahh bulan weyhh .
Me:haa , bulan? apakah itu .
Otty:Susah nak terangkan .
Me:(termangu mangu)

lastly baru faham,rupe rupenya Baju rayaa kami macam nak menyokong PAS .hahah *ehh politik pulak dah?
Rayaa kali ini biasa biasa sahaja , tiada yang istemewa .Tiada yang menarik dan tidak semeriah dahulu kala .Walauapepunn kami menyambutnyaa dengan penuhh gembiraa dan bersahaja .



With cousin yang gila gila .hahah , event mereka kecil ,, kami selalu maen wresling wresling .hahah


The last handwriting , Happy Eidd Mubarak . *singgah singgahh rumahh yee :))





Sunday, August 4, 2013

RAMADAN OHHH RAMADAN

ASSALAMUALAIKUM



Ehemm , maseh belum terlambat nak ucapkan ahlan wasahlan ya ramadan walaupun tak lama lagi dah nak raye .hurmm busy memaanjang akhirnya tidak mengupdate .heheh .Btw , tika baru sahaja habis jawab paper TRIAL PMR . woooooooooo ! banyak pening kot (loghat cina ) .hahah *menjawab soalan yang susah tidak berkesudahan . har har . Btw , tarammmmmm je lahh yee .heheheh *Habislahh kalau ibu tahu -_______-
Okay , first skali sepanjang bulan ramadan nihh , alhamdulilah semuanyee berjalan dengan baik , baju raye dahh beli , summe dah beli .tapi ade seturn seturn je yang belumm beli lagi . Persiapan raye belumm mantap lagi .Tema tika tahunn nihh HIJAU .uuuuuuuu , hijau ? hahah tibai jelahhh .Mase dah sampai kedai baru terfikir nak baju raye wane ape tahun nihhh .Kelam kabut jadinyaa . The last one , Happy Ramadan :)


*wait for post HARI RAYEE , miahhhmiahh >_<






OTW to PAHANG okayy , hahah serabaii babaii , lol
abaikan background yang penuhh dengan bag , err *macam nak pindah umah .heheh


got to go , byebyebye :)


Saturday, July 6, 2013

DIA IBU SAYA


ASSALAMUALAIKUM



Tinggi lampai orangnya .
Mata bersinar dengan kaca mata .
Lawa orangnya kalah permaisuri .
Berbaju kurung ke tempat kerja .


Lembut hatinya bak bidadari .
Tidak kenal erti penat lelah .
Setiap hari melayan kerenah kami .
Itulah dia IBU kami .


Lahir di dunia pada 28jun .
Genap umurnya 35 tahun .
Ku panjat doa agar  dipanjang kan umurmu .
Moga moga ditempatkan di SYURGA .



S E L A M A T   H A R I   L A H I R   I B U   


sajak khas buat mu ibu .



First skali kakak nak ucapkan SELAMAT HARI LAHIR IBU .Semoga ibu dipanjangkan umur , dimurahkan rezeki , menjadi seorang ibu yang lebih tabah dan semoga ibu ditempatkan dalam kalangan orang yang solehah . A M I N :) .Minta maaf kakak dan adik takde hadiah untuk ibu . Kami hanya mampu mengucapkan nya sahaja .Kakak dan adik takkan pernah lupe segala jasa ibu selama mendidik kami , segala penat lelah ibu .Kakak dan adik berharap agar ibu memafkan segala kesilapan kami dan halal kan makan minum kami .  H       
                            E
                                  P
                                         Y


                                                  B
                                                          U
                                                                 F
                                                                      D
                                                                            A
                                                                                  Y


                                                                                                   I
                                                                                                              B
                                                                                                                          U

Love IBU 



Till the end .........................................


The last one from us------> IBU KLIK SINI YE  <-----------  takbest mane pun .hehehe

*P/S : sajak atau pantun saya tulis di atas ?? hahahha
       


Stop writing , goodbye ______________________ .





Tuesday, June 4, 2013

June Like Chin Chaow


ASSALAMUALAIKUM



HI .
Just for a short message . ahahah
I'm done with KST .yeyeye ! 
almost 2 malam bersengkang mata bersama Nee dalam skype .
akhirnyaa kami siap ! hahah *gelak dengan bangganyaa .
So , siape yang belomm siap tuhh , sila rajenkan diri anda seperti kami .hahah *kerek lahh pulak .
 cuti yang agak berpanjangan ini tika PRACTICLE AS A BABYSITTER .hahah
I think I'm the best one babysitter . ahahah *puihhh .
The last one , welcome JUNE ! sayy hello , ahaha please be nice to me .
One month more for trial , huhh PRAY for me .tengss :)



WELCOME JUNE , HI PMR TRIAL :)


Wednesday, May 29, 2013

Sejarah A+ bersama Ainee Jahirah


ASSALAMUALAIKUM
*klik GAMBA untuk tumbesaran .








For AINEE JAHIRAH . Gudluck sejarah . penat kot menaip , bersengkang mata demi kau .hahhaha .Lain kali jangan hilangkan paper sejarah .haiyaa , btw taip lawa lawa .hahah
Air gedegang jangan dilupakan :))


SEJARAH A++ AMIN !

SEMANGAT BARU ! YEAH

ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah , tamat sudah sesi perkampungan ilmu di sekolah selama lima hari tu . Orang lain dahh start cuti , kami maseh lagi bersekolah .See betapa toughnyee kami .hahah Btw orang nak ambek PMR kann? kenalahh tough . ehhh ye ehh ? --' hahah So , exam mid year sudah selamat dijawab dengan sepenuh jiwa dan raga .hahah dengan penuh teliti dan berhati hati namun result sangat tidak memberangsangkan bagi empat paper yang tika baru dapat .Sangat kecewa , maybe sebab kurang fokus dan tidak diizinkan oleh ALLAH .Terima sahaja dengan hati yang terbuka .For this holiday , i'm try to make something .saya cuba


Kurangkan mase untuk ONLINE  lebihkan kepda STUDY .


Err can I ?? harap harapnyee menjadilahh . Still trying okay :) In process


Trying to get this one :)) AMIN




HOPPING ! keiginan sesuatu perkara perlu ddidahului dengan usaha . Okayy STUDY ! SEMANGAT .






SAYA PELAJAR 9A++ PMR 2013 . AMIN :))

Sunday, May 19, 2013

Muhammad Akmal Rayyan

ASSALAMUALAIKUM



Alhamdulillah , our First Hero selamat dilahirkan pada tanggal 7 Mei 2013 bersamaan dengan hari selasa dan 3.41kg *serius berat.Okay sangat sangat excited :)) This the first one we get a little boy . After this , tika ade experience maen wresling lahh kan :) heheh . Wish me luck to be a good sista :)---> KLIK SINI <-----




Muhammad Akmal Rayyan Bin Adnan .