Pages

nuffnang

Thursday, November 29, 2012

KAMI MASEH LAGI BERAYA . .

ASSALAMUALAIKUM 

Walaupun raye sudahh berlalu , tetapi kami adek bradek tetap aktif bermaen mercun . haha .Ini semua disebabkan stok mercun yang tidap habis mase raya ari tuhh .heee .Untuk makluman , tika tidak join kanak2 riang maen mercun (kononyee da dewasa) hahah . Adek tika je yang maen sambil loncat2 .Riang sangatt .




Mereka sangat riang bermain mercun di depan rumah . hahah .Habis sume almari diselongkar sebab nak carik kotak mercun balek ,



Ini adek saya yang sangatt kecoh .hew hew , dye suke tido dengan kucing kesayangan dye tuhh .Memane je dye pegi mesti kucing dye kena ikott skali .



Okayy . Ini name dye Ajad . HandsomeBoy !



See , Memaseng gilekann mercun . Adek Firi punn join .Haiyaa ..!
Maen laa puas2 yeah .Keep it up !


Pemain Mercun POP2 Je
Atika Adnan
Hew,, hew

Wednesday, November 28, 2012

JAMUAN KELAS 2F

ASSALAMUALAIKUM

Jamuan kelas tahun nihh buad dekatt JJ sebab nak buad kat skola memang daa taksempat rasenye .Jadi kalo buad kat luar paham2 je larhh,,ade je yang xdpt datang .But Alhamdulilah sebab tika dapat hadir mase jamuan kelaass tuhh. Seriously best,,gembiraa .Rase gayat punn ade jugak .hahah macam baru jejak kaki ke JJ punn ade jugak padahal daa berpulohh kali pegi sanee .Jamuan tahun nihh makan kat Piza .





Yang Baju Ungu :Hi name saye Raby ..
Okeyy,,kenal2 .rabi yang paling MELETOP  mase jamuan tuhh,haha seriously raby Lawa !




See ! Kitaorang makan Piza .Okeyy yang sbelahh tika tuhh name dye Raby .Yang kat sbelahh raby tuhh (x nampak muke) is Apudd .



Akak yang cun tiga orang nihh ,,yang pakai tudung biru tuhh Wardah .Tengah2 tuhh Pyka and the last one , Penolong Ketua Tingkatan kitaorang yang paling comel skali Nisa' .




Like this Pic ,,hahah IDK why ?hew hew .. laki yang join jamuan nihh ,, John .Asyik . Bobby .Qhairul and the last one Ketua Tingkatan klas kitaorang ialah Aiman .Pertama skali nakk cakap kepada mereka yang tidak hadir ,,kami yang hadir nihh nakkkkk..
*Lambai tangan kepada kalian semua sebab kitaorang melantak piza .hew hew jangan marah ea ?Terutamnye aina hanisahh (my twin) yang beria nakk join tapi xdpt pegi sebab rumahnyee jauhh sangat di Melaka .Takpe aina ,,next time kita jenjalan sesame ehh .




Perutt kami dahh kenyang dan Yeyeye !



Kami daa ready nakk tengok wayang cite Istanbul Aku Datang !haha ,, taksabar ~
Abaikann cite mase kat piza tadi "Isu Nak Memotong Piza Dengan Cara Yang Betol ! "hahah .. sume menjadi tidak betol dann sangat annoying sebab memaseng jadi mengong mase nakk potong piza .Macam takpenahh makan piza laah pulakk .




Nihh yang cite nihh ,,mase pegi JJ tetibe je ade orang call :
Sab : Tika kau dekatt JJ ke ?
Tika : Ha ah ,,kenape ?
Sab : Weyhh ,,aku nampak kau !
Tika : Mane ?taknampak kau punn .
Sab : Niyhh ,,pandang depan . aku yang tengahh lambai kau !

Hhaha,,swear lawak !Macam takpenahh jume sabb je .Pastuhh lari pegi dekat sab . Jumpe macam takpenahh jumpe setahunn punn ade jugak  .

Sekian .


ATIKA ADNAN





Monday, November 19, 2012

HAT YAI BAGAIKAN KOREA .



Kami bukan budak jahat .Kami Budak Baek .Kami tidak ditahan sama POLIS ,Kami cume nak bgtau yang kami daa sampai Hat Yai yang serupe Korea tuhh .(Kononnyee larh ).Muke maseng2 macam baru bangunn dari tidoo  . Tapi itu kenyataan sbenanye.hahah !Time nihh kena Check kat Kastam .




Yeahh..nampaknye abah memang daa taksabar nak pegi Hat Yai . Nampak tak kamera tuhh ?? Abahh da bersehmangat nak jadi photographer kitaorang .hehe..nanti nak upload gamba banyak2 .Betul tak abah ?heh




Akhirnyee..Kami tibe dengan perasaan nak loncat2 dalam bas tuhh .Macam gayat punn ade jugak .hahah
Saya taktahu bagaimana ini boleh terjadi .Yeyeye !!Kita da sampai .haha .




We are here ! Welcome To Thailand . huhu ~




Sampai je terus pegi Thai House Honey .Ada banyak jenis madu katt sane pastuhh denga laa sikit maklumat mengenai madu dari sorang akak Thailand yang fasihh berbahasa melayu tapi macam ade sleng Indonesia sikit .



Nihh promote beli sabun yang diperbuat daripada madu . nampak tak akak yang baju cam coklat tuhh?Dye lahh yang bg penerangan tentang madu tadi .Cantik tak dye ?haha .Harga sabun madu tuhh 100 Baht ,bersamaan dengan RM 10 Malaysia .Sabun tuhh kegunaannye untuk yang ade Jerawat,,Jeragat..ape lg nthh.



Lepas..pegi tempat madu pegilaaa pulakk tempat macam jual jajan,,asam,,sotong sume tuhh .
Ibu beli jajan sume tuhh macam tak menang tangan (betul tak peribahase aku nih ?)haha .Yelaa da murahh sangat barang eihh .Apalagi borong habis habisan larh kann .



Kat luar kedai jajan tuh (TAK INGAT NAME KEDAI) tibe2 ade nampak sorang acik nihh jual aiskrim .Aiskrim nihh laen daripada laen .bak kate uwan tika ,dye ckp "kalo kek nogori sembilan takdo laie aiskrim ni doe "haha .



Nilahh aiskrim tuhh .Dye macam ade perase klape skit .ade campuran susu..pulut..kacang..then ape lg nth .
Yang penting aiskrim nihh sedap dan berharga 20 Baht bersamaan dgn RM2 di malaysia .Saya taktahu kenape kami gilekan aiskrim nihh sebab sblom nak balek daa melantak satu aiskrim pastuhh waktu nak balek beli lagi dua aiskrim .haha .Gemuk larh camni ~



Setelahh penad berjalan .kami punn check in di Hotel Cholatarn .Tika duk satu bilik ngn adek bongsu tika .sebab satu bilik khas utk dua orang je .Mase mule2 check in kat hotel nihh .ape yang sangat menaikkan perasaan marah ialah Takde WiFi .Plak dye xsame kat Malaysia ini menyebabkan kami tidak dapat mengecas henpon memasing .Takdapat nak call orang .Tak dapat nak mcg Orang .macam da terputus hubungan plak -_-




Lepas dahh mandi .Rehat kejap .Pastuhh turun balek sbb nak pegi makan kat sebuah restoren yg dekat je ngn hotel kitaorg .HALAL yeah .inilahh yang kami makan .haha sedap !Aiman takpayah buad muka camtu laa kan .Aiman da lapa sangat kott .hahah .





We are here !Floating Market .Barang kat sini sumenye murah2 belaka berbanding kat Nora Plaza (maaf xde gamba) .First skali nak cakap beg yang aiman yang hott tuhh (wane oren )dye beli kat Nora Plaza ,harge dye 360 Bhat bersamaan dgn RM36 je .Kononye beli sebab nak nampak macam mak datin .haha .
Mase katt sini tika borong baju Hat Yai .tika ade belikan sorang satu T-Shirt tok otty,nana ngn sab .Taktahulahh muat ke tak sebab puas tawar harga .pastuhh dapat laa murah skit .




Floating Market .Macam2 dye jual .



Floating Market .
Tembikar yang kat sampan tuhh ,dye jual air .Ade macam air .air laici..mangge dan sebagainye yang berharge 30 Baht .(murahh jee )Kreatiff tak ?



Floating Market .



Waktu malam tuhh lepas je makan .Kitaorang naek Tuk Tuk .Mungkin ramai yang daa denga .Pertame skali nak cakap ,malu weyhh naek benda alah ni .macam naek kete polis punn ade jugakk .haha .Skali naek Tuk Tuk nihh ,harge dye 20 Bath je bagi seorang .Pastuhh jalan kat pasar malam .Borang purse .haha


SECOND DAY .



Kami breakfast kat Restorent Kelantan .Tika makan nasi lemak lauk ayam .bole tahan laa rase dye .sbb sambal dye sedap .Tapi nasi kerabu dye kureng .Nanti kalo sesape yang pegi Hat Yai singgah kat RESTOREN KELANTAN nihh tau .order nasi lemak .hehe (Promote)



See! .adekk tika punn kate sedap makan kat sini .Hhaha .Muncung bibir tuhh yang tak menahan .



Naek Tuk Tuk lagi .Jalan2 kat sebuah pasar nihh ,tak tahu laa ape name dye yang penting kami borong baju banyak2 .Sampai daa nak pokai ,haha



Mase katt pasar tuhh ade jumpe penjaja yang jual Kuih Telur .Telur puyuhh kot .tapi hanyir .adekk tika suke makan tapi bile tika makan skali da rase mual sbb hanyir .erk -_-



Nampak tak betape banyak nyee baju yang dijual sampai taktahu nak pilihh yang mane satuu .




Malam tuhh ,pegi jalan2 kat Pekan Hat Yai .Pegi sane jalan kaki je .sebab nak ambik angin segar .Sampai je sane .Ramai orang sangat2 .Pastuhh siap bukak lagu Oppa Gangnam Style lagi kat pekann tuhh ,Dasyatt betul .haha .Oke kenangan yang paling memalukan mase kat sini ialah  Bahu tika kena TOUCH kat SORANG PONDAN THAILAND !haha ,sumpahh ngeri .Mehh tika describe kann skit pondann tuhh .
*Pakai baju kemeje lengan pendek wane putih (ketat)
*Pakai skirt pendek wane hitam
*Gaye jalan dye kasar
*Hitam ~

Hahah !tak memasal je kena touch ngn pondan sbb mase tuhh adekk tika tengah picit jerawat dye sambil nangis sbb saket .haha pastuhh tika gelakkan dye .Kebetulan pondan tuhh lalu pastuhh gelakkan adek tika sambil touch tika sbb tunjuk adek tika yg tgh nangis picit jerawat tuhh ,Haihh ..saba je laa .Kalo bole nak je snap gamba pondan tuhh ,bole masok dlm blog tika baru dye femos skit kan .haha !



Abaikan pasal pondan tadi tuhh ,,skarang fokuskann katt akak yang pakai purdahh tuhh ,Nampak tak banyak mangga kat situu ?Kitaorang nak makan PULUT MANGGA n PULUT DURIAN .mesti tak penahh rasekann ?Tapi rase pulut mangga memang terbaekkk .sebab mangge dye manes pastuhh pulut dye sedap .



Pulut Mangga .


THE LAST DAY .



The lastt dayy ,masehh lagi bersarapan di Kelantan Restoren .



Before nak balek ,sempat lagi posing katt depann kedai baju .haha
Kami pulangg ke rumahh dengan perasaan gembire sbb dapat experience baru .
Babai Hat Yai .

THE END .


PENGEMBARA DUNIA
Atika Adnan

Saturday, November 10, 2012

FARABIAN'S ALWAYS IN MEMORY

ASSALAMUALAIKUM





Hari ni merupakan hari terakhir bersama kelas 2 AL FARABI yang meninggalkan seribu satu kenangan ,,seribu satu peristiwa pahit dan manis...mengenal ape itu erti persahabatan ketika susah dan senang..saling faham memahami,,saling bekerjasama dalam pelbagai konflik yang dialami dan belajar untuk mencapai kejayaan bersama .Mungkin hari ni hari yang sangat menyedihhkann buadd kami sebab tahun depann daa tak sama klas.Setelahh setahun bergelar pelajar daripada kelas 2 Al Farabi ,,masing2 daa kenal perangai setiap orang dan masing2 tak kan pernah melupakann kenangan kami bersama FARABIAN'S yang t'sendiri.




FARABIAN'S :
Izzati..Umai..Pyka..Wan..Apud..Qiela..Nisa'..Tika..Aina..Fara..Alia..Wardah..Raby..Alia





!Rase sangat bertuahh dapat kawan sebaikk korangg..dapt Sahabat yang semulia koranng..dapat Sahabat yang prihatin macam korang dann saling memahami antara satu sama lain .Kalo bole tak nak berjauhan dengan korang sume..biarlahh kita satu klass sampai habiss skola..haha..



Last dayy withh Rabyy..yang mulutt becokk tuhh .Dukk kat sebelahh dorm tika ..haha..Bhai Rabyy lepas nihh tak bole laa tiru BAK lagi..hahah .Tak bole daa nak merayau klas K kau tuhh..erkk ~
Walauapepunn tengss sebab jadi classmate aku yang sangatt Berwawasan..AhaKKss !

Bekas Pelajar FARABIAN'S
2012
AtikaAdnan