Pages

nuffnang

Sunday, September 23, 2012

ABJZ YESS !!

 ~ ASSALAMUALAIKUM ~

Yeahh..ABJZ YESS !ape ABJZ tuhh ?mesti tak tau kan .hehe .hari tuhh kat skola tika ade buad Program  ABJZ . yang bermaksud ANDA BIJAK JAUHI ZINA ! yang terlibat pelajar tingkatan 1,2 dan 4 .memang Best giler ! program nihh .kalo bole nakk lagi !
Kami telah memberikan kerjasama yang sangat luar biasa dan bertenage .Program ini telah dijayakan oleh Kumpulan Raudhatus Sakinah .Trainer yang terlibat Sis Jaja ,,Bro Fairuz dan Bro Firdaus .






Maseng2 bersemahhngatt !!







Yeahh Go2x !ABJZ YESS !
ABJZ YESS !
ABJZ YESS ! YESS ! YESS !










Ehemm ~ Raby and the geng .
semangat ABJZ bukan maenn .haha..Raby ade peristiwa menarik mase proram nihh.heheh



Walauapepunn Program Anda Bijak Jauhi Zina memang TERBAEKKKKKKKK !Perasaan selepass mengikuti program Best..Insaff..Take A Note...Banyak blaja benda baru..Trying to be a Good Muslimahh !..be a smart person !
ANDA BIJAK JAUHI  ZINA !
Take A  Note That Word ,
  ATIKA ADNAN  







Thursday, September 6, 2012

TAWAN GUNUNG DATUK MAKE A RECORD

~ ASSALAMUALAIKUM ~

Tinggi -tinggi Gunung datuk
Tinggi lagi sayang ku Padamu
Hijau -hijau Gunung datuk
tengok dari jauh.. hati saya rinduu !(rentak lagu Gunung Kinabalu)
P/s :Maaf syifaa ..ciplak lagu ko .haha

Best gilerr pegi Kem Perkhemahan Gunung Datuk ..Rugi sape yg xpg .terutamanye Rabiatul adawiyah .haha
sian Rabi .Ni merupekan first time Tika daki gunung .segale PERASAAN .dapat diluah kann disana .haha



Tengokk larhh nihh .habis sume nakk POSING MAUT .padahal tengahh marah nihh .sebab driver bas
stop dkt pintu gerbang Gunung datuk je..pastuhh dye suruhh jalan kaki .hadoii..macam merentass desa punn ade jugak.Saba je laa ..merentas desa sambil bawak tudung ..beg...kasut..apelagi nth .kalo bole sume nak angkut,,macam nak duk setahun katt Gunung Datuk .haha




Haha..kami berempatt masihh lagi pergi dann kekal berjuang demi menawan Gunung Datuk yg macam Gunung Kinabalu .cehh..HEBADD takk kami ??as SAHABATT ! hehe -nana..tika..otty..sab-

Takpe2 kejapp lagi kite sampai ye adek2 sume .(memang kejapp lagi kita sampai larh kan) da dkt 10 minit jalan ..xsmpai2 lagi..hadoii..turun 10 KG laaa berat badan Tika .haha



sume yang daa sampai nihh jangan nakk duk melepakk je ..cepatt siapkann khemahh masing2 !
ada PAHAM SEMUA ?? -intan-

Lepass daa siapkann khemah pastuhh makan ngn solat .habiss je makan ade ICE BREAKING .Yang xtahan nye sbb ade sorang fasilator nyanyikann lagu utk SAB ..SABRINA KEKASIHH LAMAAA !!

PERGI KE KEM SENANG HATI
JUMPE KAWAN YG BAEK HATI
GERAK KE KANAN ..GERAK KE KIRI
GERAK KE KIRI LAGI .
Haha..mase tuhh memang xbole nak tahan ketawa..hehe sori sab jangan marah ea ??




Waktu petang..ade Latihan Kawat Kaki ..xmemasal jumpe PAK ANDAK yang tolong conductkann kitaorang ..orang nyee sangat GARANG .huh ..kalo bole xnakk kawatt !tapi seronok gileer ~

THE NEXT DAY !
COME ON !!

Nampak xnihh..kami diajar cara2 menoreh getahh ..mase nihh PAK ANDAK jugakk yg conduct .naseb baek time nihh dye xgarang..hehe .nilahh first time Tika :
Menorehh getahh..baju bau getahh skrap..first time pegang Sabitt .pastuuhh cemass sebab xtoreehh getahh dengan baekk smpai susu getahh tuhh meleleh jatuhh ke bawah..perghh dugaan betull .pastuhh pak andak tuhh tolong tunjukkan cara yg betul.nampak cam senang je kann ?tapi rupe2nye susah nak torehh getahh tuhh !tapi Atika anak Adnan daa PRO ! haha..sape nakk blaja ngn tika ??*Angkat tangan ,,heee !

Sempatt lagi posing katt ladang getahh nihh ..hehe dengan bau baju getah skrapnyee..sume bau macam hampehh..haha saba je laa .nihh sume sebab nak ambek gamba punye pasal .Peace :)



Nampakk xtuhh ??Itu lahh peminatt setia kami or OUR FANSS .haha..
Pacat !!naseb baek tika x kena gigit ngn pacat .Sab je yg kena smpai keluar banyk darah .ERK..Geli ~




Haa nilaa PAK ANDAK yg garang tuhh..hehe .nampak x ?dari gaya dye punn daa  tau yg dye garang .
mase kat ladang getahh nihh ,dye tanye sape yg duk Batu Kikir .pastuhh tika angkkat tangan .Pak andak tny katt tika penah menoreh getahh x?pastuhh mesti laa jawab x..hehe.Pak Andak siap ckp lagi.Ishh..kamu nihh .name je duk kampung tapi xpenah torehh getahh..haha (MALU) Tetttt ..



Mase nihh budak laki tgh solat Jumaat .kitaorg ape lagi ambekk peluang mandi air terjunn.hahah sume BERSEMANGAT nak mandi.siap bwk towel..shampoo..beruss gigi ..apelg nthh .kalo bole sume nakk bawak !haha .-EXCITEDD-




Sume daa tunjukk muke EXCITED !haha

LAST NIGHT !WE STILL HERE BARBEQUE !



Habiss sume makan habis habisann sebab esokk nak daki gunung !kena ade tenage .sambil makan ade MALAM KEBUDAYAAN !kalo bole nakk cakap mse buadd persembahan .ANNOYING sangat2 .haha








Makan banyak2..pastuh TIDO awal sebab besokk nakk TAWAN GUNUNG DATUNG !

WE WAITING THIS MOMENT !




Pagi2 lagi sume orang daa bangun awal.kami kena berkumpul pukul 7 pagi sebab nak gerak awal .mase nihh sume orang tengah beratur sbb nak check kedatangan .rase macam xsabarnak daki gunung sebab masing2 pakai kasut baru .AhaKKss ~



Sangat2 mencabar nak daki gunung datuk nihh.ingat senang nak daki gunung?kalo daa cube baru tau betape susahnye..!










Nampak x sume muke daa penadd.tapi dari tadi xlaaa sampai2.Bile nak sampai nihh ??da ponekk ni haa !



FINALLY !






Akhirnye kami tiba dengan perasaan yg gembira sebab Atika Adnan dapat title STRONGER GIRL !haha
mase daa smpai puncakk ,,sejuk sangat macam kat genting highland laa plak !pasthh terase sgt lapar yg amat walaupun dibekalkan dengn roti tapi kami maseh lg lapar !yang kelakarnye kitaorg makan makanan pendaki yg laen  .,haha memang dasar muke kami tak tahu malu.terime kasehh ye pak cik !sambal nasi lemak acik sedap !hehe .kalo bole nakk lagi nanti :)

Berakhir sudaa pengembaraan kami .terime kasehh kepada sume .yg sudi membace pengembaraan tika nihh.lepass je sampai hostel sume tidoo sebab kepenatan.tapi best sgt2 sebab tika dapat experiance bari iaitu
Tido dalam khemah yang bau hampeh..dapat satu khemah ngn shazana..dapat satu group night walking ngn sab..menoreh getah..menang dalam pertandingn kawat kaki(no2)..mandi hujan..mandi air terjun..terpakse pakai baju yg daa basah kuyup (biase laa tuuu ,,kan KEM)haha..buad persembahan yg Annoying pasal AURAT..name team night walking NGUTWALLAWEYH !name team malam kebudayaan TAK DE IDEA .emang xde idea langsong..haha .
Sampai di sini sahaja laa coretan daripada atika adnan !

PENDAKI YANG BERWAWASAN DAN BERJIWA KENTAL !
-ATIKA ADNAN-